De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Japan

Beste reistijd Japan


Beste reismaanden JapanDe beste reistijd voor Japan zijn de maanden mei tot en met oktober voor Noord-Japan. Ga je vooral naar Midden-Japan en Zuid-Japan, dan is vooral het voorjaar en het najaar aan te raden in de maanden mei en juni en de periode van september tot en met oktober. Je vermijd hiermee de drukkend warme periode in de zomer. Bovendien is de natuur van Japan het mooist in het voorjaar (kersenbloesems) en het najaar.

Het orkaanseizoen in Japan loopt ongeveer van juli tot november. De kans op orkanen en tyfoons is in de maand september het grootst. De belangrijkste regio’s bij Tokyo en Kyoto worden vrijwel nooit geraakt, waardoor je hier in september ook uitstekend naartoe kunt reizen.

Beste reismaanden Japan

Klimaat Japan

Japan is erg langgerekt, vergelijkbaar met de afstand van Nederland naar Zuid-Spanje. Japan kent daardoor dan ook verschillende klimaten. Het klimaat op het noordelijk eiland is te vergelijken met dat in Nederland. Meer naar het zuiden, maar nog wel ten noorden van Tokyo, komt het klimaat overeen met dat in Frankrijk. Het gebied tussen Tokyo en Nagasaki kenmerkt zich door warme zomers met een hoge luchtvochtigheid.

Na de zomer wordt het weer onbestendiger en kunnen er zich zelfs tyfoons voordoen. Op de eilanden ten zuiden Nagasaki heerst een subtropisch klimaat, te vergelijken met dat in de landen rond de Middellandse Zee. Ook in de winter is het hier nog aangenaam met temperaturen van rond de 15 graden.

Japan kent vier duidelijk te onderscheiden seizoenen die overeenkomen met de seizoenen in Europa. Wel kan het in de zomermaanden door de hoge luchtvochtigheid erg drukkend warm aanvoelen. Vanaf september beginnen de temperaturen langzaam te dalen.

Hoogseizoen Japan

Het hoogseizoen op Japan valt net als de beste reisperiode vooral in het voor- en najaar. Ook is er een week die beter vermeden kan worden: “Golden week”, van 29 april tot en met 5 mei. In deze week heeft iedereen een week vrij en dan gaat ook iedereen op weg. Het kan dan zeer druk worden en accommodaties zijn vrijwel allemaal vol. Toch in deze periode op reis? Reserveer ruim op tijd (tot wel een jaar van tevoren) en houd rekening met fors hogere prijzen.

Regenseizoen in Japan

Japan kent twee soorten regenseizoenen. Het eerste regenseizoen, de perzikregen (baiu), begint in juni en eindigt na zes weken (in midden juli). Tijdens dit regenseizoen voelt de lucht warm en vochtig aan. Het tweede regenseizoen valt in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. In deze periode teisteren hevige tyfoons (tropische wervelstormen) de zuidoostkust van Honshu, Kyushu en de Ryukyu Eilanden.

Bezienswaardigheden Japan

Maak een trip met de hypermoderne Shinkansen-treinen, die het landschap doorkruisen en een van de symbolen van Japan zijn.

Bezoek Tokio, een bruisende metropool met een mix van westerse en Japanse stijlen. Moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met serene traditionele tempels, authentieke winkeltjes en lokale eettentjes.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken op Mount Fuji. Het bergachtige hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door deze beroemde berg en ligt ten westen van Tokio. Deze berg is 3.776m hoog en daarmee de hoogste berg van Japan. Ben je hier in de buurt, bezoek dan ook de vele warmwaterbronnen bij Hakone.

Talrijke tempels zijn te vinden in Nara op Honshu, het grootste eiland van Japan. Veel tempels staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De meest beroemde tempel is de Todaji, met een enorm bronzen Boeddhabeeld van maar liefst 15 meter hoog.

De stad Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan, ook met talloze, prachtige tempels, zen-tuinen en gezellige marktjes. Vergeleken met Tokio is Kyoto erg rustig.

Het tropische eiland Okinawa is één van de vijf grote eilanden van Japan. Okinawa ligt in de Oost-Chinese Zee en is het hoofdeiland van de Riukiu-eilanden. Een perfecte bestemming voor zonliefhebbers. Met mooie stranden en kleurrijke koraalriffen. Nagasaki en Hiroshima zijn vooral uit historisch oogpunt interessant. Hier vielen de atoombommen, waarvan in het centrum van Hiroshima nog restanten van de verwoesting te vinden zijn.

De beste reisgidsen Japan

Plan je een reis of vakantie naar Japan? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Japan voor je samengesteld. Deze boeken over Japan zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Japan, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Japan bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Japan de volgende dag al in huis hebt!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy