De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Jemen

Beste reistijd Jemen


Beste reismaanden JemenDe beste reistijd voor Jemen zijn de maanden oktober tot en met februari. In het zuiden is de hitte dan goed te verdragen en in de rest van het land is het aangenaam warm. De nachten in de bergachtige streken in het noorden zijn dan echter koel en soms zelfs koud.

Gedurende de moessons van maart tot en met april en de maanden juli en september, is verkeer buiten de asfaltwegen vrijwel onmogelijk- In de zomer is de temperatuur en luchtvochtigheid in de Tihama bijna ondraaglijk.

Beste reismaanden Jemen

Klimaat Jemen

Jemen is een groot land met een aantal verschillende klimaatgebieden. Het zuiden en oosten zijn het droogste, terwijl in het westen en noorden van het land iets meer neerslag valt. De temperaturen in Jemen zijn hoog en er valt weinig regen. Het warmste gebied van Jemen ligt aan de westkust. Dit gebied heeft een tropisch klimaat met temperaturen die regelmatig oplopen tot boven de 50 graden, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. In de zomer kan het vooral in het zuiden en in de woestijn extreem heet zijn.

Hoogseizoen Jemen

De meeste toeristen bezoeken Jemen gedurende de periode van de beste reistijd, van oktober tot en met februari. Jemen is echter nog geen bestemming voor het massatoerisme, wat het nog steeds tot een authentieke bestemming maakt.

Regenseizoen in Jemen

Het regenseizoen loopt van maart tot mei en van juli tot augustus. De meeste regen valt in de bergen in het westen tussen juli en augustus. In de woestijn regent het nooit. De Tihama, een woestijnachtige kuststrook langs de Rode Zee en de zuidelijke kust zijn het hele jaar heet en vochtig. In de winter kan het hier nog 32 graden worden.

Bezienswaardigheden Jemen

Het grondgebied van Jemen bestaat uit meer dan 200 eilanden, waarvan Socotra de grootste is. Dit eiland ligt 415 kilometer ten zuiden van het vasteland van Jemen, voor de kust van Somalië.

In Jemen zijn de oudste wolkenkrabbers ter wereld te vinden, spectaculaire bergdorpen, ongerepte koraalriffen en bijzondere bomen. Ook kan er prachtig gedoken worden in de Rode Zee. Hier zijn vele scheepswrakken tijdens het duiken te ontdekken. Ook de koraalriffen zijn prachtig om te bekijken. In het binnenland van Jemen is de woestijn een mooie trekpleister.

Populaire sporten in Jemen zijn onder meer paarden- en kamelenraces. Deze races worden meestal in de woestijn gehouden en trekken veel bekijks.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy