De beste reistijd voor Jordanië zijn de maanden half maart tot half mei en september en oktober (gedurende het voorjaar en najaar).
Hoewel het warm is in de zomer, hoeft Jordanië in de zomer niet vermeden te worden. De auto’s en hotels zijn voorzien van airconditioning, het is een zeer droge warmte en het koelt ’s avonds flink af. Hierdoor is het er eigenlijk nog redelijk goed uit te houden, vooral als je in de hoger gelegen gebieden verblijft. Het zeer laag gelegen gebied bij de Dode Zee, waar de luchtvochtigheid ook hoger is, kan in de zomermaanden overigens wel erg drukkend en heet aanvoelen.
Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en meer landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat. In het westen kunnen de winters van november tot maart koud en nat zijn, terwijl de zomers in de periode april tot november droog en heet zijn.
De droogste maanden zijn mei tot en met augustus, en de natste maand is februari. In de winter kan er in Jordanië zelfs sneeuw vallen. Het steppe- en woestijnklimaat kenmerkt zich door hete droge zomers en relatief koude winters met nauwelijks regenval. De Dode Zee en de Jordaanvallei zijn heet en droog. Temperaturen van rond de 40 graden zijn geen uitzondering.
De warmste maand in de hoofdstad Amman is augustus, met temperaturen van tegen 30 graden. De koudste maand is januari met temperaturen van gemiddeld 10 graden. De droogste maanden zijn mei tot en met augustus, en de natste maand is februari. In de winter kan er zelfs sneeuw vallen.
Het hoogseizoen loopt van september tot mei. Ook veel inwoners uit de Jordaanse hoofdstad Amman en andere steden genieten van een vrije periode.
In het westen van het land is sprake van een regenseizoen tijdens de periode november tot april. In de woestijnen van Jordanië valt weinig neerslag.
De witte stranden bij badplaats Aqaba bieden allerlei mogelijkheden om lekker te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand en de bijzondere onderwaterwerled met riffen en tropische vissen. Bij Aqaba is het vierlandenpunt met Israël, Egypte en Saudi-Arabië te vinden en bij helder weer kun je ver kijken over de Golf van Aqaba.
Enkele niet te missen bezienswaardigheden van Jordanië zijn Petra, de verborgen stad.
De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Het bekendste monument van Petra is de zogenaamde Schatkamer van de Farao (Al Khazneh),
Ook de Dode Zee is een ervaring op zich. De Dode Zee is de meest zoute zee op aarde. Door de grote hoeveelheid zout kun je er namelijk op blijven drijven zonder kopje onder te gaan.
Wadi Rum is de grootste woestijn van Jordanië. Het bestaat uit een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. Rijd er op de rug van een kameel, in een terreinwagen of zelfs per vliegtuig.
Jerash (ook wel bekend als Gerasa) is een hele oude stad in het noorden van Jordanië. Deze stad uit de Griekse en Romeinse oudheid werd eeuwen geleden door een aardbeving bedolven onder zand. Hierdoor zijn de tempels, theaters en het forum goed bewaard gebleven. Jerash is één van de best bewaard gebleven Romeinse provinciesteden ter wereld.
Amman is de hoofdstad en met 3 miljoen inwoners ook de grootste stad van Jordanië. Er zijn veel oude bezienswaardigheden, zoals de Romeinse ruïnes van Jerash en Umm Qais, het Romeinse theater in Amman, de Citadel van Amman en de woestijnkastelen. Ten noorden van Amman vind je bossen waar diverse dieren leven, waaronder wilde katten, wolven, gieren, hamsters, steenarenden, hyena’s gazellen en steenbokken.