De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kaaimaneilanden

Beste reistijd Kaaimaneilanden


Beste reismaanden KaaimaneilandenDe beste reistijd voor Kaaimaneilanden (Caymaneilanden) zijn de maanden mei tot en met juli, wanneer de temperaturen aangenaam zijn, je nog weinig last hebt van regen en vooral ook de tarieven dalen. De droge en hete tijd is ook geschikt, van december tot en met april, maar houd rekening met meer drukte en hoge prijzen. De eilanden zijn verder het hele jaar door warm met temperaturen rond 30 graden. Januari en februari zijn de koelste maanden met minimum temperaturen van 20 graden. Het regenseizoen is van mei tot ongeveer november. In de praktijk regent het in de regentijd maar een paar uur per dag, waardoor de Kaaimaneilanden eigenlijk het hele jaar door een uitstekende bestemming zijn.

De Kaaimaneilanden liggen ten zuiden van Cuba in de Caribische zee. Vroeger hoorde het bij Jamaica. De Kaaimaneilanden bestaan uit drie eilanden, Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. In totaal wonen er ongeveer 50.000 mensen op de eilanden waarvan verreweg de meeste op Grand Cayman. Op dit eiland ligt ook de hoofdstad George Town.

Beste reismaanden Kaaimaneilanden

Klimaat Kaaimaneilanden

Op de Kaaimaneilanden heerst een tropisch zeeklimaat met een droge tijd en een regenseizoen. De drogere periode duurt van november tot april. In deze periode ligt de gemiddelde temperatuur iets lager en is de luchtvochtigheid ook lager.

Hoogseizoen Kaaimaneilanden

Het hoogseizoen op de Kaaimaneilanden duurt van december tot april. In deze periode liggen de prijzen een stuk hoger. Ondanks de hogere prijzen in het hoogseizoen, staan de Kaaimaneilanden internationaal bekend als waar belastingparadijs.

Regenseizoen in Kaaimaneilanden

De regenperiode duurt hier ongeveer van mei tot oktober. De Kaaimaneilanden kennen ongeveer 130 regendagen per jaar, waarbij de regen op de meeste dagen uit een korte tropische bui valt. In de periode van het regenseizoen kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen, hoewel echt verwoestende stormen zeldzaam zijn, door de gunstige ligging van de eilandengroep.

Bezienswaardigheden Kaaimaneilanden

De grootste trekpleister van de Kaaimaneilanden zijn de prachtige stranden en de onderwaterwereld. Geniet van witte zandstranden op Grand Cayman en mooie duik- en snorkelplekken.

George Town is de hoofdstad van Grand Cayman, een levendige stad met unieke historische plekken. In de binnenstad kan goed belastingvrij gewinkeld worden.

Voor duikers zijn de Kaaimaneilanden een ultieme ervaring, vanwege het heldere water, de beroemde wrakken en de diversiteit van het onderwaterleven.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy