De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kaapverdië

Beste reistijd KaapverdiëBeste reismaanden Kaapverdische Eilanden
De beste reistijd voor Kaapverdië (ook wel Kaapverdische Eilanden) zijn de maanden oktober tot en met half december en de periode april tot en met juni. Tijdens deze reisperiodes bezoeken naast Europeanen, ook veel geëmigreerde Kaapverdianen de eilanden. Voor muziekfestivals maken veel Kaapverdianen de binnenlandse oversteek naar buureilanden. Gedurende de hele periode van oktober tot en met juni is het goed weer op de Kaapverdische eilanden.

Let wel op: in de maanden december en maart kun je last hebben van de Harmattanwind, die grote stofwolken meevoert. De temperaturen zijn over het algemeen wel het hele jaar aangenaam.

Beste reismaanden Kaapverdië

Klimaat Kaapverdische Eilanden

Beste reisperiode alle eilanden van KaapverdiëKlimaat Kaapverdië

Het klimaat van de Kaapverdische Eilanden kenmerkt zich door veel maanden zonder neerslag met veel zon. Vooral in de maanden van februari tot en met juni is het er prachtig weer. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar naar de Kaapverdische Eilanden te reizen. Gemiddeld is het 24 graden in het begin van de winter, met een temperatuur die oploopt tot bijna 30 graden in september.

Ondanks de ligging van de Kaapverdische Eilanden ter hoogte van de hete Sahara, is het er goed toeven vanwege de invloed van de zee. Wanneer de wind vanuit de Sahara waait, kan het wel snel erg warm worden, waarbij zandwolken de zon in de weg kunnen staan. Deze wind kan voorkomen tussen november en maart.

Hoogseizoen Kaapverdië

Het hoogseizoen op de Kaapverdische Eilanden loopt van oktober tot en met december. Het voorjaar is daarom wellicht een betere tijd om te gaan.

Regenseizoen in Kaapverdië

Het regenseizoen Op de Kaapverdische Eilanden loopt van eind juli tot en met september. Veel regenen zal het echter niet en bovendien zijn de regionale verschillen groot.

Bezienswaardigheden Kaapverdië

Kaapverdië ofwel de Kaapverdische Eilanden bestaan uit negen bewoonde eilanden die redelijk ver uit elkaar liggen. De afstand tussen sommige eilanden is tot 350 kilometer. In de meeste gevallen ben je dus op vliegverbindingen aangewezen, ook tussen de eilanden. De eilanden Santiago, São Vicente en Sal vormen de spil van de vliegverbindingen, waar ook de internationale vluchten aankomen. De overige eilanden zijn vanuit deze eilanden bereikbaar.

De bekendste en meest toeristische eilanden zijn Sal en Boavista, maar er zijn nog zeven andere eilanden met elk een geheel eigen karakter. Het archipel Kaapverdië is in de Atlantisch Oceaan gelegen voor de kust van Senegal en Gambia.

De Kaapverdische Eilanden zijn een vogelparadijs. Er kunnen een aantal zeldzame soorten gespot worden zoals de razoleeuwerik, de Amerkaanse fregatvogel, de Kaapverdische stormvogel en de roodsnavelkeerkringvogel. Van juni tot oktober vindt het broedseizoen van de zeeschildpadden plaats. Vooral op Boa Vista en Sal kun je ’s nachts gaan kijken hoe de dieren hun eieren leggen. Walvissen spotten is mogelijk van december tot en met april. Aan de kust bij Gatas Bay kan mooi gesnorkeld worden bij een koraalrif.

Het binnenland van Boavista leent zich bij uitstek voor een excursie met een Squad of 4-wheeldrive tochten. Santo Antão is nog ruiger met vele ravijnen, kliffen en kloven. De hoogste top is bijna 2000 meter hoog en er zijn vele bananen-cassaveplantages. Dit eiland is bij uitstek geschikt voor wandelaars.

Geniet op de Kaapverdische Eilanden van prachtige langgerekte witte zandstranden, een verkoelende zee, leuke dorpjes en een grillige natuur voor mooie wandelingen. Een overzicht van alle negen eilanden van Kaapverdië.

De beste reisgidsen Kaapverdische eilanden

Plan je een reis of vakantie naar Kaapverdische eilanden? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Kaapverdische eilanden voor je samengesteld. Deze boeken over Kaapverdische eilanden zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Kaapverdische eilanden, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Kaapverdische eilanden bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Bekijk ook de mooiste autoroutes door Kaapverdische eilanden. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Kaapverdische eilanden de volgende dag al in huis hebt!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy