De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Kaapverdische Eilanden Fogo

Beste reistijd Fogo


Beste reismaanden Fogo Kaapverdische Eilanden
De beste reistijd voor Fogo op de Kaapverdische Eilanden zijn de maanden oktober tot en met half december en de periode april tot en met juni, maar ook in onze winter is het klimaat van Fogo geschikt om te genieten van de winterzon. Een uitstekende winterzonbestemming dus, hoewel je op Fogo geen mooie witte stranden zult aantreffen. Het Kaapverdische eiland Fogo wordt vooral gekenmerkt door de grote vulkaan die maar liefst 2.829 meter uit de zee omhoog torent.

Plan je een reis naar Kaapverdië? Dan is de hele periode van oktober tot en met juni geschikt voor een reis naar Fogo en de Kaapverdische Eilanden. Alleen in de maanden december en maart kan je wat last hebben van de Harmattan, een wind vanuit de Sahara die stof meevoert. De temperaturen zijn over het algemeen wel het hele jaar aangenaam.

Beste reismaanden Fogo

Klimaat Fogo Kaapverdische Eilanden

Klimaat Fogo

Het klimaat van Fogo is een subtropisch klimaat en betekent veel zon en het hele jaar door zeer aangename temperaturen. Vooral in de maanden van februari tot en met juni is het er prachtig weer. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar naar Fogo te reizen. Gemiddeld is het 24 graden in het begin van de winter, met een temperatuur die oploopt tot bijna 30 graden in september.

Houd op de top en andere hooggelegen gebieden rond en op de vulkaan van Fogo rekening met flink lagere temperaturen in verband met de hoogte. Ondanks de ligging van Fogo ter hoogte van de Sahara, is de warmte er goed uit te houden vanwege de invloed van de zee en de aanwezige zeebries.

Hoogseizoen Fogo

Het hoogseizoen in Fogo loopt van de maanden oktober tot en met december.

Regenseizoen Fogo

Het regenseizoen in Fogo loopt van eind juli tot en met september. Plan je een wandelvakantie in juli of augustus, houd dan rekening met wat neerslag.

Bezienswaardigheden Fogo

Het Kaapverdische eiland Fogo wordt vooral gekenmerkt door de grote vulkaan die maar liefst 2.829 meter uit de zee omhoog torent. Eigenlijk is het hele eiland een grote vulkaan. Het is mogelijk om naar de krater te gaan, bij Chã das Caldeiras kan dat zowel via een mooie wandeling of per busje gedaan worden. In 1995 barstte de vulkaan voor het laatst uit, waarbij een tweede nog smeulende krater is ontstaan. Beide kraters zijn wandelend te bereiken. Een unieke ervaring!

Fogo staat verder bekend om de grotten, die eveneens bezicht kunnen worden en de lokale Fogowijn. Deze wijn is gemaakt van de druiven die op Fogo groeien). Strandliefhebbers kunnen echter beter uitwijken naar een van de andere eilanden, want mooie witte stranden zul je op Fogo niet vinden. Ruige natuur des te meer.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Kaapverdië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy