De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Kaapverdische Eilanden Sal

Beste reistijd Sal


Beste reismaanden Sal Kaapverdische EilandenDe beste reistijd voor Sal op de Kaapverdische Eilanden zijn de maanden oktober tot en met half december en de periode april tot en met juni, maar ook in onze wintermaanden is het prima weer op Sal. Toch is de gehele periode van oktober tot en met juni geschikt voor een reis naar Sal en de Kaapverdische Eilanden. In de maanden december en maart kun je te maken krijgen met de Harmattanwind, die stofwolken vanuit de Sahara meevoert. De temperaturen zijn over het algemeen wel het hele jaar aangenaam.

Sal is een mooi eiland van de Kaapverdische Eilanden. Het eiland is redelijk vlak en kaal. Het bestaat vrijwel volledig uit rotsen en zand. Je kunt het eiland Sal zelfs typeren als woestijnachtig, met daardoor een geheel unieke eigen sfeer. Woestijnsafari’s per jeep of quad zijn een populaire activiteit op het eiland. Bezoek ook de oude zoutpannen. Sal beschikt over veel prachtige zandstranden en is daarmee ideaal voor zon-, zee- en strandliefhebbers. Je kunt op Sal ook heel goed wind- en kitesurfen.

Beste reismaanden Sal

Klimaat Sal Kaapverdische Eilanden

Klimaat Sal

Het klimaat van Sal kent veel maanden zonder neerslag en veel zon. Een ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie of om lekker te wandelen. Vooral in de maanden van februari tot en met juni is het er prachtig weer. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar naar Sal te reizen. Gemiddeld is het 24 graden in het begin van de winter, met een temperatuur die oploopt tot bijna 30 graden in september. Ondanks de ligging van Sal ter hoogte van de hete Sahara, is het er goed toeven vanwege de invloed van de zee.

Hoogseizoen Sal

Het hoogseizoen in Sal loopt van de maanden oktober tot en met december. Het voorjaar is daarom wellicht een betere tijd om te gaan.

Regenseizoen Sal

Het regenseizoen in Sal loopt van eind juli tot en met september. Echte regen van betekenis zal er echter niet vallen.

Bezienswaardigheden Sal

Sal is een mooi eiland van de Kaapverdische Eilanden. Sal beschikt over veel prachtige zandstranden en is daarmee ideaal voor zon-, zee- en strandliefhebbers. Je kunt op Sal ook heel goed wind- en kitesurfen. Watersporten zoals duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen, diepzeevissen met lokale vissers of het spotten van schildpadden en walvissen op zee behoort op Sal tot de mogelijkheden. Ook worden er bootjes verhuurd, met schipper, of om lekker zelf te varen. Denk wel altijd aan het meenemen van voldoende water en een hoed of pet om je tegen de felle zon te beschermen.

Op Sal ligt het vissersplaatsje Santa Maria, waar je prachtige stranden met een heldere zee vindt. De pastelkleurige huizen van Santa Maria geven het stadje een geheel eigen uitstraling. Er is een grote keuze aan terrassen en restaurants, vaak zelfs met sfeervolle live muziek. In Santa Maria is de kans wel groter dat je meer toeristen treft dan Kaapverdianen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Kaapverdië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy