De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Kaapverdische Eilanden Santiago

Beste reistijd Santiago


Beste reismaanden Santiago Kaapverdische EilandenDe beste reistijd voor Santiago op de Kaapverdische Eilanden zijn de maanden oktober tot en met half december en de periode april tot en met juni, maar ook in onze wintermaanden is het prima weer op Santiago. Laat je niet tegenhouden door alleen in de maanden van de beste reistijd te gaan, want de hele periode van oktober tot en met juni is geschikt voor een reis naar Santiago en de Kaapverdische Eilanden. Kleine kanttekening: in de maanden december en maart kan de Harmattanwind waaien, die stofwolken vanuit de Sahara meevoert. De temperaturen zijn over het algemeen wel het hele jaar aangenaam.

Op Santiago zijn de landschappelijke kenmerken wel wat minder extreem dan op de andere Kaapverdische Eilanden, maar vind je wel bruingekleurde kale bergen. Om een Afrikaanse sfeer te proeven moet je op Santiago zijn.

Beste reismaanden Santiago

Klimaat Santiago Kaapverdische Eilanden

Klimaat Santiago

Het klimaat van Santiago is een subtropisch klimaat en typeert zich door de vele zonneschijn en vrij stabiele temperaturen het hele jaar door. Het is een ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie of om lekker te wandelen. Vooral in de maanden van februari tot en met juni is het er prachtig weer. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar naar Santiago te reizen. Gemiddeld is het 24 graden in het begin van de winter, met een temperatuur die oploopt tot bijna 30 graden in september. Ondanks de ligging van Santiago ter hoogte van de hete Sahara, is het er goed toeven vanwege de invloed van de zee.

Hoogseizoen Santiago

Het hoogseizoen in Santiago loopt van de maanden oktober tot en met december. Een betere reistijd is daarom het voorjaar. Extreem toeristisch zal het op Santiago niet zijn.

Regenseizoen Santiago

Het regenseizoen in Santiago loopt van eind juli tot en met september. Verwacht echter geen extreme regenval, maar wel wat meer bewolking dan gemiddeld.

Bezienswaardigheden Santiago

Op het Kaapverdische eiland Santiago ligt Praia, de hoofdstad van Kaapverdië. De stad is rijk aan bijzondere monumenten, waaronder de ruim 500 jaar oude stad (Cidade Velha). In Praia vind je tevens twee musea en restaurants. Op Santiago kun je goed relaxen, zwemmen, snorkelen, duiken en vissen.

Om een Afrikaanse sfeer te proeven moet je op Santiago zijn. De andere eilanden hebben een meer Europese uitstraling. Het Afrikaanse element zie je vooral terug bij de bewoners, die vaak gekleed gaan in de typisch Afrikaanse kleurige gewaden.

In het noorden van Santiago ligt het stadje Tarrafal met in het binnenland Rui Vaz. Deze plaats leent zich uitstekend als startplaats voor mooie wandelingen. Liever rijden? Dan kun je er een auto huren en het hele eiland in zo’n twee dagen helemaal verkennen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Kaapverdië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy