De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Kaapverdische Eilanden Santo Antao

Beste reistijd Santo Antão


Beste reismaanden Santa Antao Kaapverdische Eilanden
 
De beste reistijd voor Santo Antão op de Kaapverdische Eilanden zijn de maanden oktober tot en met half december en de periode april tot en met juni, maar ook in onze winter is het klimaat van Santo Antão geschikt om te genieten van de winterzon. Een uitekende winterzonbestemming dus. De gehele periode van oktober tot en met juni is geschikt voor een reis naar Santo Antão en de Kaapverdische Eilanden. In de maanden december en maart kan de Harmattanwind waaien, die stofwolken vanuit de Sahara meevoert. De temperaturen zijn over het algemeen wel het hele jaar aangenaam.

Santo Antao is een van de grootste en groenste eilanden van Kaapverdië. Volgens velen is dit het mooiste eiland binnen de groep van de Kaapverdische Eilanden. Let wel op, want Santo Antão is vooralsnog alleen goed per boot bereikbaar.

Beste reismaanden Santo Antão

Klimaat Santo Antao Kaapverdische Eilanden

Klimaat Santo Antao

Het klimaat van Santo Antão is een subtropisch klimaat en staat garant voor het genieten van de zon. Vooral in de maanden van februari tot en met juni is het er prachtig weer. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar naar Santo Antão te reizen. Gemiddeld is het 24 graden in het begin van de winter, met een temperatuur die oploopt tot bijna 30 graden in september.

Ondanks de ligging van Santo Antão ter hoogte van de Sahara, is de warmte er goed uit te houden vanwege de invloed van de zee en de aanwezige zeebries. Ideaal voor wandelaars en zonliefhebbers.

Hoogseizoen Santo Antão

Het hoogseizoen in Santo Antão loopt van de maanden oktober tot en met december.

Regenseizoen Santo Antão

Het regenseizoen in Santo Antão loopt van eind juli tot en met september. Plan je een wandelvakantie in juli of augustus, houd dan rekening met wat neerslag.

Bezienswaardigheden Santo Antão

In Ponto do Sol vind je een kleine duikschool en kun je er ook vissen (Vila das Pompas), paardrijden, klimmen, canyoning en mountainbiken.

Het landschap is afwisselend en je vindt er enkele spectaculaire wegen en paden langs de kust. De bergen en rotsen zijn ruig en nog erg spits. Je ziet er veel bomen met heerlijke vruchten, waaronder banaan, sinaasappel en papaja. In tegenstelling van al dat weelderige fruit, tref je juist ook kaal en droog berglandschap aan en heb je daarbij prachtige vergezichten over zee. Vooral avontuurlijke wandelaars komen op dit Kaapverdische eiland helemaal aan hun trekken. Ideaal voor een wandelvakantie dus!

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Kaapverdië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy