De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Kaapverdische Eilanden Sao Vicente

Beste reistijd São Vicente


Beste reismaanden Sao Vicente Kaapverdische EilandenDe beste reistijd voor São Vicente op de Kaapverdische Eilanden zijn de maanden oktober tot en met half december en de periode april tot en met juni, maar ook in onze winter is het klimaat van São Vicente geschikt om de winterzon op te zoeken. De gehele periode van oktober tot en met juni is geschikt voor een reis naar São Vicente en de Kaapverdische Eilanden. In de maanden december en maart kan de Harmattanwind waaien, die stofwolken vanuit de Sahara meevoert. De temperaturen zijn over het algemeen wel het hele jaar aangenaam.

São Vicente ligt in het noordwesten van de Kaapverdische Eilanden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Verde van 774 meter hoog. Verder is het een vrij vlak eiland. Het is geen groot eiland. Santo Antão is een van de grootste en groenste eilanden van Kaapverdië. Volgens velen is dit het mooiste eiland binnen de groep van de Kaapverdische Eilanden.

Beste reismaanden São Vicente

Klimaat Sao Vicente Kaapverdische Eilanden

Klimaat São Vicente

Het klimaat van São Vicente is een subtropisch klimaat en staat garant voor het genieten van de zon. Vooral in de maanden van februari tot en met juni is het er prachtig weer. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar naar São Vicente te reizen. Gemiddeld is het 24 graden in het begin van de winter, met een temperatuur die oploopt tot bijna 30 graden in september.

Ondanks de ligging van São Vicente ter hoogte van de Sahara, is de warmte er goed uit te houden vanwege de invloed van de zee en de aanwezige zeebries. Ideaal voor wandelaars en zonliefhebbers.

Hoogseizoen São Vicente

Het hoogseizoen in São Vicente loopt van de maanden oktober tot en met december.

Regenseizoen São Vicente

Het regenseizoen in São Vicente loopt van eind juli tot en met september. Verwacht echter geen extreme regenval, maar wel wat meer bewolking dan in de andere maanden van het jaar.

Bezienswaardigheden São Vicente

Het is geen groot eiland, maar beschikt wel over de grootste haven van het land. Dit heeft te maken met de vroegere handel in steenkolen.

Mindelo is de hoofdstad van São Vicente, waar je de haven, kroegen, restaurants en pleinen vindt. Vooral in de zomer is er veel live muziek op straat, met Afrikaanse en Portugese invloeden. Ieder jaar wordt hier carnaval massaal gevierd. Het eiland heeft een droog klimaat en lijkt buiten de stad op een maanlandschap middenin de oceaan. Bezoek er de dorpen, of maak een heerlijke wandeling langs de kust. De sfeer in Mindelo is opvallend Europees.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Kaapverdië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy