De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kameroen

Beste reistijd Kameroen


Beste reismaanden KameroenDe beste reistijd voor Kameroen zijn de maanden december tot en met februari. De temperatuur is er dan met gemiddeld 28 graden aangenaam en er valt vrijwel geen regen, in tegenstelling tot de overige maanden. Tijdens het lange regenseizoen kunnen gevaarlijke modderstromen voorkomen en de wegen slecht begaanbaar zijn.

Beste reismaanden Kameroen

Klimaat Kameroen

Het klimaat in Kameroen is vooral een tropisch klimaat, waarin het erg vochtig is, met temperaturen die schommelen tussen de 25 en 30 graden. De droge periode loopt grofweg van november tot en met februari. Dit is daarmee ook meteen de beste reisperiode.

De meeste regen valt aan de kust valt de meeste neerslag. Dieper het land in wordt het minder vochtig. Vooral het noorden is minder nat met meer savannes. De temperatuurschommelingen in het noorden zijn wel groter. In de maanden maart en april kan het daar makkelijk 40 graden warm worden.

Hoogseizoen Kameroen

Kameroen kent geen toeristisch hoogseizoen. Ook zijn er bepaalde regio’s in het land waar veiligheidsrisico’s zijn. Houd het actuele reisadvies voor Kameroen in de gaten.

Regenseizoen in Kameroen

Het regenseizoen loopt van april/mei tot november en dan kan het erg modderig worden. De wegen buiten de steden zijn dan onbegaanbaar en de nationale parken zijn gesloten. Van december tot en met januari komen geregeld zware zandstormen (Harmattan) voor die het zicht ernstig kunnen belemmeren.

Bezienswaardigheden Kameroen

Hoewel Yaoundé de hoofdstad van Kameroen is, is Douala de grootste stad van het land. In het noordwesten van Kameroen vind je de Ngoketunjia-streek. Hier vind je het traditionele Kameroense leven, maar ook prachtige vergezichten.

Kameroen heeft een erg gevarieerd landschap met prachtige natuur. De populairste bezienswaardigheid in Kameroen is Mount Cameroon, in het westen van het land. Aan de voet van deze actieve vulkaan van vier kilometer hoog vind je tropische regenwouden.

Een ander populair park is het Waza National Park in het noorden van het land. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst en hier leven onder andere olifanten, leeuwen, giraffen en antilopen.

Kameroen telt ook enkele prachtige stranden, waaronder Londji Beach. Ook de regio Ring Road, nabij de stad Bamenda, is een bezoek waard.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy