De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kazachstan

Beste reistijd Kazachstan


Beste reismaanden KazachstanDe beste reistijd voor Kazachstan zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. Dit zijn de maanden van het voorjaar en het najaar. De temperatuur is er dan gemiddeld 20 tot 25 graden en je vermijdt de extremen van de zomer en de winter. In de winter kan het in Kazachstan zeer koud worden en in de zomer juist erg warm. Ga je vooral naar de hooggelegen gebieden en bergen, dan kan de zomer ook een geschikte reistijd voor Kazachstan zijn.

Beste reismaanden Kazachstan

Klimaat Kazachstan

Kazachstan heeft een extreem landklimaat, wat betekent dat het in de zomer heet is en in de winter erg koud. In het noorden zijn de temperaturen lager dan in het zuiden. In de winter zijn grote delen van Kazachstan bedekt met sneeuw. Het grote land grenst aan de Kaspische Zee en Europa in het westen en in het oosten aan Mongolië en bestaat voornamelijk uit steppe en woestijn.

De zomers zijn droog, zeer zonnig en warm. Vooral het zuidelijke deel van Kazachstan kan extreem heet worden. In het noorden wordt het dan vaak niet warmer dan 30 graden. In de winter kan het in de noordelijke provincies Kostanay, Akmola, Pavlodar zeer koud worden, waarbij temperaturen van -30 tot zelfs -40 geen uitzondering zijn. Zuid-Kazachstan is in de winter nog steeds koud, maar temperaturen boven het vriespunt zijn in deze periode wel uitzonderlijk.

Hoogseizoen Kazachstan

Kazachstan kent geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen in Kazachstan

In Kazachstan valt relatief weinig regen. Zelfs de gebieden in het oosten waar de meeste regen valt, is dat nog steeds minder dan in Nederland. Op de meeste plaatsen valt zeer weinig regen. Kenmerkend voor Kazachstan zijn ook de veel aanwezige dagen met een strakblauwe lucht.

Bezienswaardigheden Kazachstan

De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in Almaty, met prachtige moskeeën. Vanuit Almaty zijn ook mooie excursies te maken naar Altyn-Emel National Park. In dit park zijn mooie woestijn en rotsformaties te vinden. Het is vooral bekend vanwege de indrukwekkende ‘zingende zandduin’ Charyn Canyon.
Bezoek ook het Balkasjmeer, bijzonder doordat het voor de helft uit zoet en voor de helft uit zout water bestaat.

Ook Nationaal Park Bayanaul is een aanrader, met drie meren waarin heerlijk gezwommen kan worden. In het park zijn rotstekeningen en bijzondere rotsformaties te vinden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy