De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kenia

Beste reistijd Kenia


Beste reismaanden KeniaDe beste reistijd voor Kenia zijn de maanden januari tot en met maart en juni tot oktober. Van januari tot en met maart is er veel wild aanwezig en is het vooral droog. In deze periode is er ook veel nieuwgeboren wild te zien, met jonge welpjes, zebra’s en meer.

In de maanden april en mei zijn de lange regens. Het regent overigens vooral aan het einde van de middag en ’s nachts, waardoor de overlast door regen in de praktijk beperkt blijft. Bepaalde gebieden zijn dan gesloten. Voordeel van deze periode is dat prijzen lager liggen en er weinig toeristen zijn. In juni zijn de wildparken groen en kleurrijk en nog steeds rustig.

Juli en augustus en september zijn ideaal voor safari’s. In deze periode vindt ook de jaarlijkse migratie plaats, waarbij miljoenen zebra’s en gnoes via rivieren de Masai Mara binnenkomen. De korte regenperiode valt in oktober en november maar u kunt ook dan op safari. Het zijn vaak korte, hevige buien die in de namiddag vallen. De vogels en het wild zijn goed te zien. In december wordt het weer droog en zomer in Afrika.

Beste reismaanden Kenia

Klimaat Kenia

Kenia heeft door de ligging rond de evenaar het gehele jaar door een vrij constant klimaat en stabiele temperatuur. In de hoger gelegen delen en de gebergten zijn de verschillen vooral door de hoogte groter. Kenia kent geen specifieke zomer en winter, maar wel een twee regenseizoenen.

Kenia kent een aangenaam klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur tussen de 21 en 24 graden ligt. Uitzondering daarop is de kust, waar het klimaat tropisch is met temperaturen rond de 30 graden. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode. Kijk daarvoor in de lijst met specifieke informatie per regio.

Hoogseizoen Kenia

Het hoogseizoen in Kenia zijn de maanden december tot maart. Prijzen liggen dan over het algemeen hoger en reserveren van lodges en accommodaties kan nodig zijn.

Regenseizoen in Kenia

Kenia kent twee regenseizoenen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, is van half maart tot en met eind mei. Zandwegen kunnen door de zware regenval slecht begaanbaar zijn. Reizen is in deze periode nog steeds goed mogelijk en het regent zeker niet de hele dag. Het voordeel van deze periode is de gunstige prijs. Van juni tot oktober is het koeler en droog met af en toe een korte regenbui.

Van half oktober tot half december is het korte regenseizoen, met vooral aan het einde van de dag en ’s nachts veel regen. De rest van de dag is afwisselend zonnig en bewolkt. Na de korte regens is het tot half maart droog en heet. Tijdens het korte regenseizoen kunnen safari’s meestal uitstekend gemaakt worden. Vogels en wild zijn goed te zien. In december wordt het weer droog. Wanneer je in het regenseizoen reist moet je er wel rekening mee houden dat je vast kan komen te zitten op de modderige paden van de parken.

Bezienswaardigheden Kenia

Het Masai Mara Game Reserve is de bekendste trekpleister van Kenia en het meest bezochte park. Het nationale park grenst aan het wereldberoemde Tanzaniaanse Serengeti National Park en is befaamd voor zijn grote migratie van zebra’s, gazelles en gnoes.

Het Naivasha-meer is een groot zoetwatermeer niet ver van Nairobi, net buiten het gelijknamige plaatsje Naivasha. Het meer ligt in de Great Rift vallei, waar ook het Nakuru meer toe behoort. Het meer heeft een relatief hoge ligging op 1800 meter boven zeeniveau. Afhankelijk van het weer kan het water van Naivasha ruig zijn. Bij kalm weer is het mogelijk een boottocht te maken.

Mount Suswa Conservancy is te bezoeken met een dagtrip. Op slechts 50 kilometer vanaf de Keniaanse hoofdstad Nairobi, ligt de Mount Suswa vulkaan. De inactieve vulkaan, gelegen onder Lake Naivasha in de Great Rift Valei is meer dan twee kilometer hoog en staat bekend om zijn dubbele krater.
Lake Nakuru is vooral beroemd om de enorme massa’s flamingo’s die het aantrekt vanwege de grote hoeveelheid algen in het meer. De miljoenen flamingo’s die hun nesten hebben langs de kustlijn zorgen voor zeeën van roze.

Het Amboseli National Park, vlak aan de grens met Tanzania, een gebied dat vroeger bekend stond als het Maasai Amboseli Game Reserve. Na de Maasai Mara National Reserve is Amboseli het meest populaire national park. Op een heldere dag kan de Kilimanjaro in Tanzania worden gezien.

Bezoek Nairobi, met meer dan 3 miljoen inwoners en gelegen aan de rivier de Nairobi. Nairobi staat bekend als een zeer groene stad met veel parken en begroeiing.

Rust lekker uit op de stranden van Mombasa, met prachtige parelwitte stranden met wuivende palmen. Het warme water van de Indische Oceaan is niet alleen erg lekker om een duik in te nemen, ook zeilen, scuba duiken en zeevissen zijn er mogelijk. Veel van de hotels van Mombasa zijn direct gevestigd aan het strand.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy