De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kirgizië

Beste reistijd Kirgizië


Beste reismaanden KirgiziëDe beste reistijd voor Kirgizië zijn de maanden april tot en met mei en september tot en met oktober. Het is er dan gemiddeld 20 tot 27 graden. Het weer in Kirgizië is afhankelijk van de plek waar je je bevindt. Vanwege het bergachtige landschap voeren de wegen door diepe valleien, waar modderstromen en lawines kunnen voorkomen. In de winter kun je bijna niet reizen in hooggelegen gebieden.

Beste reismaanden Kirgizië

Klimaat Kirgizië

Kirgizië heeft met de forse verschillen in laag- en hooggelegen gebieden zowel een berg- als een landklimaat. In de valleien kan het ‘s zomers een erg warm worden, terwijl er in de berggebieden ’s zomers een zeer aangename temperatuur hangt van rond de 25 graden.

In de winter is het in heel Kirgizië (erg) koud. De temperatuur in de valleien in het zuidwesten ligt in de zomer rond de 40 graden, terwijl het weer in de noordelijke bergen dan gematigd is. In de winter wordt het in de koudste regio’s minimaal -24 graden. De Siberische winden zorgen ervoor dat het dan zelfs gaat sneeuwen in de woestijn.

Hoogseizoen Kirgizië

Kirgizië kent geen toeristisch hoogseizoen. Ook zijn er bepaalde regio’s in het land waar veiligheidsrisico’s zijn. Houd het actuele reisadvies voor Kirgizië in de gaten.

Regen in Kirgizië

De meeste neerslag valt in het voor- en najaar maar ook in de zomer kan er een bui vallen. In maart en april en van september tot midden oktober bestaat er in meerdere gebieden ook lawinegevaar.

Bezienswaardigheden Kirgizië

De hoofdstad Bishkek is de grootste stad van Kirgizië. Hier kun je veel monumentale gebouwen vinden, waaronder het Manas Monument.

Bezoek ook Osh, de op een na grootste stad van Kirgizië en lag eeuwenlang op de beroemde Zijderoute. De bazaar van de stad schijnt ouder te zijn dan die van Rome. Ten zuiden van Osh liggen de meest populaire campings van Kirgizië.

In Kirgizië kun je verder goed paardrijden, wandelen en kamperen. Al eeuwenlang is het paard het vervoersmiddel bij uitstek in Kirgizië. Ongerepte natuur vind je in wandelparadijs Altyn Arashan. Geniet ook van de warmwaterbronnen langs de rivier. Het heldere Issyk-Köl-meer is na het Titicaca meer het grootste bergmeer ter wereld.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy