De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kiribati

Beste reistijd Kiribati


Beste reismaanden KiribatiDe beste reistijd voor Kiribati zijn de maanden mei tot en met oktober. Het is die periode gemiddeld 29 graden op Kiribati, en dus iets koeler dan de rest van het jaar. Je ontloopt in deze maanden de meeste regen en hoge temperaturen. Tussen november en april kan het erg heet worden op Kiribati, waarbij de luchtvochtigheid hoog is.

Beste reismaanden Kiribati

Klimaat Kiribati

Kiribati heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen rond de 30 graden. De meeste atollen hebben gedurende het jaar door een vrij constante temperatuur. Zo heeft Tarawa een gemiddelde temperatuur van 25 tot 26 zonder een echt regenseizoen. Omdat Kiribati dicht bij de evenaar ligt, heeft het geen last van tyfoons.

Hoogseizoen Kiribati

Kiribati is erg rustig en niet ingesteld op toeristen. Voor rust ben je op de eilanden dan ook aan het juiste adres. De meeste eilanden zijn bovendien alleen bereikbaar per boot. Van een toeristisch hoogseizoen is dus geen sprake. De eilanden hebben de naam ‘aan het einde van de wereld’ te liggen.

Regen in Kiribati

Kiribati ligt in de droge gordel van de equatoriale klimaatzone. Butaritari in het noorden heeft altijd de meeste regenval, meer dan 3100 mm per jaar, gevolgd door Tarawa. Het grootste deel van het jaar waaien oostelijke passaatwinden die een hoge luchtvochtigheid met zich meebrengen.

Bezienswaardigheden Kiribati

Kiribati staat vooral bekend om de parelwitte zandstranden en het helderblauwe water. De eilanden hebben prachtige koraalriffen en een mooie onderwaterwereld. Het atol dat het meest wordt bezocht is Kiritimati, ook bekend als Christmaseiland, en onderdeel van de Line-eilanden

Ga zeker duiken of snorkelen in Kiribati en spot de mooiste vissen en koralen tegen. Ook walvishaaien, schildpadden en Murenes worden met regelmaat onderwater gezien. Naast het onderwaterleven heeft Kiribati ook verschillende duikstekken bij indrukwekkende wrakken uit de Tweede Wereldoorlog die ook zeer de moeite waard kan zijn.

De meeste mensen die de eilanden bezoeken doen dat in combinatie Australië of Nieuw-Zeeland.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy