De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Koepel Rijksdag gesloten voor toeristen wegens hitte

Koepel van Duitse parlementsgebouw gesloten voor toeristen wegens extreme hitte


5 augustus 2015

De koepel van het Duitse parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn is voorlopig gesloten voor toeristen. Vanwege een hittegolf is het onverantwoord warm onder het glazen dak. Op 4 augustus werd een temperatuur van bijna vijftig graden Celsius gemeten, meldde het Duitse parlement.

Het is nog niet duidelijk wanneer de toeristische trekpleister weer opengaat. In juli was de koepel ook al een tijdje dicht vanwege de hitte. Toen werd het 40 graden onder het glas.

Nog warmer weer verwacht

De verwachting is dat het aanstaande vrijdag maar liefst 37 graden kan worden in Berlijn, waarmee het de koepel van het parlementsgebouw zeker nog even voor publiek gesloten zal blijven.

Rijksdag

Het parlementsgebouw staat van oudsher bekend als de Rijksdag. Tussen 1894 en 1933 vergaderde het Duitse parlement er. In 1933 raakte het zwaar beschadigd bij een brand. De Nederlander Marinus van der Lubbe werd daarvoor geëxecuteerd. Sindsdien stond het lang leeg. Na de Duitse eenwording werd het opgeknapt. Sinds 1999 is de Rijksdag weer in gebruik.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy