De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Koeweit

Beste reistijd Koeweit


Beste reismaanden KoeweitDe beste reistijd voor Koeweit zijn de maanden november tot en met maart. Het is er dan gemiddeld 20 tot 25 graden en er valt net als de rest van het jaar vrijwel geen neerslag. De zomermaanden in Koeweit zijn zeer warm. Temperaturen die oplopen tot 45 graden en warmer zijn geen uitzondering.

Beste reismaanden Koeweit

Klimaat Koeweit

In Koeweit heerst een echt woestijnklimaat, het is er droog en heet. Van juni tot augustus ligt de normale temperatuur tussen de 40 en 45 graden. Koeweit is in de zomer zelfs een van de warmste plekken ter wereld. Van alle Golfstaten is Koeweit in de zomer veruit het warmste. Het woestijnklimaat zorgt voor relatief droge en zeer milde winters en extreem hete zomers.

Daarnaast is de relatieve luchtvochtigheid ook erg hoog, waardoor het meestal nog extra warm aanvoelt. Daarbovenop kan de woestijnwind hete lucht vanuit het Arabische schiereiland meevoeren. Wanneer er geen sprake is van de hete woestijnwind, is er nog kans op de Shamal, een wind die meestal een zandstorm tot gevolg heeft, die gemiddeld drie tot vijf dagen aan kan houden. Deze Shamal komt gemiddeld een of enkele keren per jaar voor en legt het dagelijks leven in grote delen van Irak en Koeweit dan vrijwel helemaal stil.

Hoogseizoen Koeweit

Regen in Koeweit

Het regent zeer weinig in Koeweit. Als er al regen valt, dan is dat vooral in de koudere periode november tot en met april.

Bezienswaardigheden Koeweit

Koeweit heeft een moderne skyline, maar ook oud centrum met verschillende moskeeën, musea en souks. Het nationale symbool van het land zijn de drie karakteristieke Kuwait Towers. Eén van deze torens is toegankelijk voor een mooi uitzicht over het historische centrum van de stad en het paleis.

Rond de hoofdstad kun je een aantal mooie en populaire stranden vinden, zoals Messila. Green Island is een oase voor de kust van de stad. Door het hete, droge klimaat biedt Koeweit ook goede mogelijkheden voor woestijntochten en is een uitstapje naar het Failaka-eiland met haar archeologische erfgoed de moeite waard.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy