De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kosovo

Beste reistijd Kosovo


Beste reismaanden KosovoDe beste reistijd voor Kosovo zijn de maanden mei tot en met oktober. Door de ligging van Kosovo zijn er minder depressies die het land kunnen bereiken. Gemiddeld is de temperatuur van juni tot en met augustus een aangename 23 tot 28 graden. In juli kan het erg warm worden in Kosovo met temperaturen die oplopen tot 35 graden.

Beste reismaanden Kosovo

Klimaat Kosovo

Kosovo kent een uitgesproken continentaal klimaat met strenge winters (tot -15 graden) en hete zomers (30 tot 35 graden hoogzomer). Ook het temperatuurverschil tussen dag en nacht is aanzienlijk. In de winter is er veel sneeuw en langdurige vorst (november tot maart), verder regelmatige maar korte regenbuien. De zomers zijn vaak kurkdroog met een aanzienlijk risico op bos- en heidebranden.

Hoogseizoen Kosovo

Het hoogseizoen in Kosovo loopt van juli tot en met augustus.

Regen in Kosovo

Voor heel Kosovo geldt dat er in het westen van het land de meeste neerslag valt. Hoe verder naar het oosten, des te droger het is. Er valt hier minder regen dan in Nederland. Bovendien valt in de winter de meeste neerslag en vaak ook nog eens als sneeuw. Over het algemeen is augustus de maand met de minste kans op regen.

Bezienswaardigheden Kosovo

Kosovo heeft veel te bieden, maar de meeste mensen komen voor de prachtige natuur. Een mooie groene omgeving met een bergachtig landschap. Ook de Rugova-vallei is een bezoek waard. Een van de populairste bezienswaardigheden in Kosovo zijn de Mirusha watervallen, in het westen van het land.

Bezoek ook het Sharr Mountains National Park, in de buurt van Prizren bij de grens met Macedonië. Ook Prizren zelf is een interessante stad om te bekijken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy