De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kroatië

Beste reistijd Kroatië


Beste reismaanden KroatiëDe beste reistijd voor Kroatië zijn de maanden mei tot en met september. Kroatië kan in principe het gehele jaar door bezocht worden. In het voorjaar is er veel rust en groen te vinden. In de zomer schijnt de zon volop en lijkt het water prachtig helderblauw. Juli en augustus zijn wel de drukste maanden van het jaar in Kroatië. In de herfst keert de rust weer terug.

Zelfs in de winter kan het in Kroatië nog erg mooi zijn. Vooral de nationale parken Plitvice, Paklenica en Risnjak zijn dan ook prachtig. Wintersport in Kroatië is nog niet sterk ontwikkeld, maar het kan op diverse plaatsen wel.

Beste reismaanden Kroatië

Klimaat Kroatië

Kroatië kent drie verschillende klimaatzones, waaronder een mediterraan klimaat aan de Adriatische zee, een landklimaat in het binnenland en een bergklimaat in de bergen. Aan de Adriatische zee heerst een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte, natte winters. De temperatuur varieert van gemiddeld zo’n 10 graden in de winter tot 25 graden in de zomer.

Het binnenland van Kroatië heeft een landklimaat met droge, hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur varieert er van gemiddeld 0 graden Celsius in januari, tot gemiddeld 24 graden in augustus. In de bergen van Kroatië heerst een bergklimaat, met in de winter een temperatuur tussen de -5 en 0 graden, waarbij het flink kan sneeuwen. In augustus is het met maxima van 18 graden aangenaam fris.

Hoogseizoen Kroatië

Het hoogseizoen in Kroatië zijn de maanden juli en augustus, tegelijkertijd met de zomervakanties in Europa.

Regen in Kroatië

Kroatië kent geen regenseizoen, maar regen valt er het hele jaar door. De hoeveelheden zijn sterk afhankelijk van de plaats en de periode. De meeste regen en sneeuw valt in de winter en het najaar. De minste neerslag valt op het oostelijke puntje van het land, met vergelijkbare hoeveelheden zoals in Nederland. In het noordelijke deel van de Dinarische Alpen valt bijna het driedubbele daarvan. Dit is zelfs een van de natste streken van Europa.

Bezienswaardigheden Kroatië

Bezoek Dubrovnik, in het uiterste zuiden van Kroatië. Sfeervolle straatjes, mooie pleinen, kerken en kloosters. Het staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dubrovnik is ook een populaire badstad met mooie stranden.

Nationaal Park Plitvicemeren is een niet te missen park in Kroatië, met 16 meren en maar liefst 90 watervallen. Dit nationaal park werd gedurende duizenden jaren uitgeslepen door het water van de Koranarivier.

Hvar is ook een mooie badplaats, met een bijzonder historisch centrum. Het ligt op het gelijknamige eiland voor de Dalmatische kust.

Wandelaars en natuurliefhebbers komen aan hun trekken op de Brijuni-eilanden, met mooie uitgestippelde wandelroutes door de wijde natuur, met een rijke vegetatie. Ook hier hier de bijzondere Brijuni Zoo te vinden, waarin de dieren zomaar kunnen rondzwerven.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy