De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Laos

Beste reistijd Laos


Beste reismaanden LaosDe beste reistijd voor Laos zijn de maanden november tot en met maart. Laos kan wel het hele jaar bezocht worden, houd vanaf mei tot en met oktober dan wel rekening met meer buien en het regenseizoen.

Omdat in Laos veel hoogteverschillen voorkomen, is de plaatselijke temperatuur vaak ook afhankelijk van de hoogte. Het droge seizoen loopt eveneens van november tot en met april. Algemene stelregel is, hoe later in het droge seizoen hoe warmer (maart en april kunnen zeer heet zijn, in de vlaktes in het zuiden wordt het dan gemakkelijk 38 graden). In de meeste delen van het land is het weer het gehele jaar door warm. In de bergen kan het vooral in de maanden december tot en met februari koud zijn.

Beste reismaanden Laos

Klimaat Laos

Laos heeft een tropisch klimaat en kent drie seizoenen. Een hete en droge periode tussen maart en mei, waarbij de temperatuur overdag rond de 34 graden is. April is de heetste maand van het jaar. Tussen mei en oktober is het regenseizoen, de moesson. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoon zonnig, met alleen aan het einde van de middag een verfrissende en korte heftige regenbui. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is ongeveer 32 graden. Van november tot februari is het koeler in Laos met een gemiddelde temperatuur van 25 graden.

Hoogseizoen Laos

Het hoogseizoen in Laos loopt van december tot en met januari. In deze maanden kan het vinden van accommodatie in de toeristenplaatsen moeilijk zijn, vooral als je op zoek bent naar de goedkopere overnachtingsadressen. In de afgelegen gebieden in Laos staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Dit staat wel garant voor een avontuurlijke reis.

Regenseizoen in Laos

Vanaf april begint het regenseizoen in Laos, dat duurt tot medio oktober. In de praktijk betekent dit vooral aan het eind van de dag dat er een pittige regenbui zal vallen. De meeste regenbuien duren maximaal een paar uur, maar een periode van meerdere dagen regen is niet uitzonderlijk in Laos.

Na een regenbui klaart het weer vaak snel weer op. Het voordeel van het regenseizoen is dat het landschap schitterend groen is. De rijstvelden en bossen zijn mooi gekleurd en de combinatie met donkere regenwolken en strakblauwe luchten maakt Laos ook in de regentijd een prima bestemming.

Bezienswaardigheden Laos

Laos is een land waar veel te zien en beleven is. Bezoek Luang Prabang en maak er een mooie trektocht. Luang Prabang is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Laos. Een bijzonder stadje waar je het koloniale verleden van Frankrijk nog aanwezig is. Je vindt er ook veel tempels en kunt een stuk over de Mekong varen. De Wat Xien Thong tempel in Luang Prabang is de meest populaire tempel.

Natuurliefhebbers kunnen naar de grotten van Pak Ou gaan, een mooie dagtrip vanuit Luang Prabang. De grotten bereik je na een boottocht van 25 kilometer op de Mekong, met enkele tussenstops in dorpjes onderweg. De Kuang Si watervallen liggen op een 30 kilometer van Luang Prabang. Hier kan heerlijk gezwommen worden.

Bezoek ook de hoofdstad van Laos, Vientiane. Opvallend is dat het een relatief rustige stad is. Een heel contrast met de andere grote steden in Zuidoost-Azië. De belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zijn het nationale symbool Pha That Luang, de Si Saket tempel en Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe.

Bijzonder is ook Vieng Xai (Pathet Lao Caves) in de buurt van Sam Neua, vlakbij de grens met Vietnam. In dit ondergronds netwerk hielden de leiders van het communistische Pathet Lao zich schuil tijdens de Vietnam-oorlog.

Het zuiden van Laos is minder toeristisch ontwikkeld, maar daardoor misschien wel juist interessant. Bezoek het Bolavenplateau, een hoogvlakte boven de Mekong-vallei met bossen, rivieren, watervallen en plantages. Bezoek ook Si Pan Don: ofwel “Four Thousand Islands”. Een bijzondere verzameling eilandjes in de rivier.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy