De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Lesotho

Beste reistijd Lesotho


Beste reismaanden LesothoDe beste reistijd voor Lesotho zijn de maanden januari tot en met maart. De temperaturen zijn in deze periode het hoogst, hoewel het in deze tijd wel wat vaker zal regenen dan in de andere maanden van het jaar. De buien duren meestal niet lang en de temperatuur is in de zomer gemiddeld 25 graden. Vanwege de hoge ligging van Lesotho zijn de overige maanden al snel aan de frisse kant. Lesotho is wel een erg zonnig land, de bergen zorgen ervoor dat depressies het land meestal niet kunnen bereiken.

Lesotho ligt op het zuidelijk halfrond, dus de seizoenen zijn ten opzichte van Nederland precies omgekeerd. Juni tot en met augustus is de winterperiode, december tot en met maart is juist de zomerperiode.

Beste reismaanden Lesotho

Klimaat Lesotho

Lesotho kent door de hoogteverschillen een aantal verschillende klimaten. In het noordwesten ligt Lesotho op ongeveer 1.000 meter, waar het klimaat subtropisch is. In het hogergelegen zuidoosten heerst een bergklimaat. Tijdens de wintermaanden in Lesotho kan het hier zelfs gemakkelijk -15 graden worden.

De zomer loopt in Lesotho van oktober tot april, wanneer ook de meeste neerslag valt. Desondanks is dit wel de beste reisperiode voor Lesotho. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan op 26 graden. De winters zijn koel en vrij droog, de zomers warm en redelijk nat. Lesotho wordt ook wel ‘het blauwe land’ genoemd vanwege de vele dagen met een strakblauwe lucht. In de winter in juli is het maximaal 15 graden.

Hoogseizoen Lesotho

Hoogseizoen op Lesotho zijn de zomermaanden van januari tot en met maart.

Regen in Lesotho

Het regenseizoen in Lesotho loopt van oktober tot april en buien gaan erg vaak gepaard met onweer. De regen duurt nooit lang en met het verdwijnen van de wolken blijft er een groene en warme wereld achter.

Bezienswaardigheden Lesotho

Bezoek Maseru, de hoofdstad van Lesotho. Gelegen in het westen van het land, met het paleis en een standbeeld van Moshoeshoe de Grote. Maseru kan prima dienen als uitvalsbasis voor excursies naar de ruïnestad Thaba Bosiu, de met rotsschilderingen bewerkte Masitise grotten en naar Lancer’s Gap. Vanaf Lancer’s Gap heb je een mooi uitzicht over Maseru.

Maak een verder zeker een mooie wandel- of fietstocht door het Drakensbergenmassief, een van de populairste bestemmingen in Lesotho. Op de top van dit massief leven de Basotho’s nog in traditionele hutten.

Maak per 4×4 terreinwagen een rit door Nationaal Park Sehlabathebe en geniet van prachtige vergezichten. Ook de Maletsunyane watervallen vlakbij het plaatsje Semonkong in het midden van het land is een spectaculaire bestemming. Deze watervallen zijn met een hoogte van 192 meter een van de hoogste van Afrika.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy