De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Letland

Beste reistijd Letland


Beste reismaanden LetlandDe beste reistijd voor Letland zijn de maanden juni tot en met augustus. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden schommelt tussen de 19 en 22 graden. Een stedentrip naar Riga kan wel het hele jaar gemaakt worden, maar in de vroege lente, het najaar en de winter kan het nog erg koud en guur zijn in Letland.

Winterporten in Letland is goed mogelijk en wordt vooral vanaf december gedaan. De skigebieden in het binnenland van Letland zijn van december tot en met maart geopend. Dit is het wintersportseizoen.

Beste reismaanden Letland

Klimaat Letland

Letland heeft een gematigd zeeklimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot -10 graden en in de zomermaanden rond de 20 graden, met uitschieters naar boven en beneden.

De seizoenen in Letland lopen gelijk aan de seizoenen in Nederland. De winters zijn echter kouder en de zomers over het algemeen warmer dan bij ons. De temperaturen liggen op of onder het vriespunt in de maanden november tot en met maart. Echt lekker lenteweer wordt het pas half mei. In de zomermaanden is het erg aangenaam weer in Letland, maar kun je wel altijd verrast worden door een regenbui.

Hoogseizoen Letland

Het hoogseizoen loopt van juli tot en met augustus, gelijk met de vakantieperiode in West- en Oost-Europa.

Regen in Letland

Er valt gemiddeld tussen de 500 en 700 millimeter regen per jaar in Letland, wat iets minder is dan in Nederland. De neerslag valt verspreid over het gehele jaar maar in augustus valt de meeste neerslag. Het regent gemiddeld bijna op de helft van alle dagen in het jaar wel een keer. In de wintermaanden sneeuwt het vaak.

Bezienswaardigheden Letland

Letland staat bekend om zijn lange historie. Door het hele land vind je oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. De eerste bewoners waren er al in 9.000 voor Christus. Het land heeft ook gediend als doorgangsroute voor de Vikingen en het land is meerdere malen bezet geweest door Duitsland en Rusland. Je ziet nog steeds Duitse en Russische invloeden terug in bijvoorbeeld oude Duitse gebouwen en de Russisch sprekende inwoners.

Uiteraard mag een bezoek aan Riga ook niet ontbreken. Riga is de hoofdstad van Letland en de meest bezochte stad van het land. Riga heeft vele musea en een rijke geschiedenis die door de hele stad te vinden is. Niet te missen is de central market, aan de rand van het stadcentrum in vijf enorme hangars die vroeger zijn gebouwd voor Zeppelins. Hier komen de lokale inwoners ook boodschappen doen en winkelen.

Letland heeft ook een lange kustlijn die bestaat uit zandstranden, duinen en rotsformaties. Letland bestaat voor wel 40 procent uit ongerepte natuur, vooral in de vorm van naaldbossen. Er zijn verder maar liefst vier nationale parken, 24 natuurparken en nog meer reservaten.

Bijzonder om te bezoeken is de breedste waterval van Europa. Deze waterval (Ventas Rumba) is circa 250 meter breed en ligt bij het stadje Kuldiga. In de wintermaanden is Letland een ideale wintersportbestemming.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy