De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Libanon

Beste reistijd Libanon


Beste reismaanden LibanonDe beste reistijd voor Libanon zijn de maanden november tot en met april, waarbij je wel kans loopt op regenachtige periodes in de maanden december tot en met februari. De voorkeur is om in de late lente of herfst naar Libanon te reizen. In de zomer kan het in Libanon erg warm worden met temperaturen die boven de 30 graden liggen. Vergeleken met andere landen in het Midden-Oosten liggen de temperaturen wel wat lager. In de bergen van Libanon valt in de winter sneeuw, waardoor het mogelijk is om op sommige plaatsen te wintersporten. Het grootste en bekendste skigebied van Libanon is Faraya Mzaar, met toppen van 1900 tot bijna 2500 meter.

Beste reismaanden Libanon

Klimaat Libanon

Het klimaat van Libanon is een mediterraan klimaat. De zomers in Libanon zijn warm en droog, met temperaturen aan de kust in het westen net boven de 30 graden. In het binnenland wordt het nog wat warmer. De meeste regen en sneeuw valt tussen november en maart. Zeker aan de kust is het dan behoorlijk nat. In de winter is het in Libanon rond de 15 graden, waarbij het in de hooggelegen gebieden kan sneeuwen.

Hoogseizoen Libanon

Hoogseizoen in Libanon zijn de maanden juli en augustus.

Regen in Libanon

Libanon kent geen regenseizoen, maar vooral in de wintermaanden regent het er vaker. In de hoofdstad Beiroet valt in de zomer zelfs vrijwel geen regen. In de winter regent het wel een stuk meer, waarbij in dit seizoen eenzelfde hoeveelheid regen valt als in Nederland in een heel jaar.

Bezienswaardigheden Libanon

Bezoek Sidon, met veel ruïnes en een prachtige moskee. Ook de hoofdstad Beiroet heeft veel te bieden: vanaf de Corniche boulevard is er een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, en bekijk de Pigeon Rock (Rots van Raouche). In Beiroet vind je ook enkele leuke markten. Bijvoorbeeld Souk el Tayeb.

In het binnenland is de ruïnestad Baalbek zeker een bezoek waard. Deze ruïnestad staat op de Werelderfgoedlijst en is bekend vanwege de Romeinse tempels. Enkele andere mooie steden zijn Tripoli en Tyrus.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in Horsh Ehden of het Tannourine natuurreservaat. Wintersporters kunnen vooral terecht in Faraya Mzaar, waar in de winter veel sneeuw en goede wintersportcondities en –accommodaties zijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy