De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Liechtenstein

Beste reistijd Liechtenstein


Beste reismaanden LiechtensteinDe beste reistijd voor Liechtenstein zijn de maanden mei tot en met september. Door de hoge ligging ligt de temperatuur in de zomer tussen de 19 en 23 graden en zal het er niet snel extreem warm worden. In de winter kan in Liechtenstein uitstekend gewintersport worden. Het wintersportseizoen loopt in Liechtenstein vanaf begin december tot half april. Skieën kan goed op de pistes van skigebied Malbun, met een hoogte tot 2000 meter. Ook Grauspitz is een populair wintersportgebied met nog hogere toppen.

Beste reismaanden Liechtenstein

Klimaat Liechtenstein

Liechtenstein heeft een gematigd Alpenklimaat met gematigd warme, vochtige zomers en koude, bewolkte winters. Het klimaat van Liechtenstein is vrij mild door de wind die meestal uit het zuiden waait, ook wel de Föhn genoemd. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden. Uitschieters naar 30 graden zijn mogelijk, maar redelijk zeldzaam. De koudste en ook droogste maand is januari met een gemiddelde dagtemperatuur van 2 graden. In de bergen wordt het vaak nog een stuk kouder.

Hoogseizoen Liechtenstein

In de zomer is het vooral in juli en augustus hoogseizoen in Liechtenstein. Het hoogseizoen voor de wintersport loopt van eind december tot en met maart.

Regen in Liechtenstein

De meeste regen valt in Liechtenstein tussen mei en oktober, maar ook in de andere maanden is er altijd kans op een bui. In de winter valt veel neerslag ook in de vorm van sneeuw. De natste maanden zijn juli en augustus.

Bezienswaardigheden Liechtenstein

In de zomer zijn de bergen van Liechtenstein een populaire trekpleister. Er kan prachtig gewandeld en gefietst worden.

Bezoek ook Vaduz, met het gelijknamige Kasteel Vaduz. In dit kasteel woont de vorstenfamilie. In Vaduz kan ook het nationaal kunstmuseum, het raadhuis, het oude kasteel Mitteldorf en de Kathedraal van St. Florin bezocht worden. Buiten de stad vind je Burcht Gutenberg, de ruïne van Schellenberg en de kerkheuvel van Bendern.

Wintersporten kan ook uitstekend in Liechtenstein. Vooral Grauspitz is een bekend wintersportgebied. De Grauspitz is bijna 2600 meter hoog en meteen ook de hoogste berg van het land.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy