De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Litouwen

Beste reistijd Litouwen


Beste reismaanden LitouwenDe beste reistijd voor Litouwen zijn de maanden juni tot en met augustus. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden schommelt dan tussen een aangename 20 en 25 graden. Tijdens deze maanden kan het wel regelmatig regenen. In het voorjaar en het najaar is het vaak erg fris en in de winter koud. Een stedentrip naar Vilnius is het hele jaar mogelijk.

Beste reismaanden Litouwen

Klimaat Litouwen

Litouwen kent twee klimaten. Het klimaat in de kustgebieden aan de Oostzee lijken veel op een zeeklimaat en wordt sterk beïnvloed door de Baltische zee, terwijl landinwaarts meer een landklimaat heerst. Het is er droger en warmer in de zomer en juist kouder in de winter. De zomer duurt over het algemeen van half mei tot eind augustus. In juli, de warmste maand, is het gemiddeld ongeveer 23 graden.

Door de noordelijke ligging kan het in de winter in Litouwen erg koud worden, waarbij de temperatuur ver onder nul daalt. In januari zijn temperaturen van -10 graden zeker geen uitzondering. In de zomer zijn de dagen wel erg lang. In juni gaat de zon nauwelijks onder en in augustus is het laat in de avond nog licht.

Hoogseizoen Litouwen

Het hoogseizoen in Litouwen loopt van juni tot en met augustus.

Regen in Litouwen

Litouwen kent geen uitgesproken regenseizoen, maar van augustus tot en met november valt gemiddeld de meeste regen. Een bui kan in Litouwen altijd vallen. In de winter valt neerslag in de vorm van sneeuw.

Bezienswaardigheden Litouwen

De meeste mensen zullen in Litouwen aankomen via Vilnius, de hoofdstad. Het oude centrum van Vilnius staat op de Werelderfgoedlijst. Bezoek het Nationaal Museum in het Kasteel van Vilnius. In de omgeving van Vilnius ligt het beeldenpark Europas Parkas. Leuk om te bezoeken is de televisietoren in Vilnius, met ruim 325 meter hoog biedt deze een spectaculair uitzicht over de stad.

In het Westen van Litouwen in Siauliai, ligt de beroemde Kruisheuvel, een van de bekendste bedevaartsoorden van Litouwen. Hier zijn sinds de 19e eeuw ruim 100.000 kruisen neergezet. Een indrukwekkend gezicht.

Natuurliefhebbers kunnen terecht in een van de vijf nationale parken in het land. Naast natuurgebieden zijn de steden en vele dorpjes in Litouwen ook leuk om te bezoeken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy