De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Het Spaanse Dorp RTL4 Polopos

Locatie Het Spaanse Dorp in Spanje


9 juni 2019

Wil je het Spaanse dorp bezoeken van het populaire gelijknamige RTL4-programma ‘Het Spaanse Dorp?’. In dit artikel vertellen we je er alles over. In dit kleine vergrijsde stadje gaan vijf Nederlandse stellen opnieuw de uitdaging aan om een aantal oude vervallen huizen helemaal op te knappen. Maar niet alleen dat, ze moeten er ook echt een leven opbouwen, met een onderneming die van betekenis is voor de lokale mensen. Het tv-programma Het Spaanse Dorp blaast op die manier een hele Spaanse gemeenschap nieuw leven in.

In welk dorp is Het Spaanse Dorp opgenomen?

Dit seizoen van de 1 euro huis-serie van RTL4 Het Spaanse Dorp speelt zich af in het Spaanse dorpje Polopos in Andalusië, zo is uit de intro voor de oproep van deelnemers op te maken. Polopos ligt op iets meer dan een uur rijden van de grote en populaire plaats Granada in Zuid-Spanje en in de buurt van de prachtige bergketen de Sierra Nevada. Ook ligt Polopos op slechts een kilometer of 8 rijden van de kust. Om er te komen moet je wel een groot aantal haarspeldbochten trotseren, maar het dorpje is daarmee zeker een bezoek waard. Polopos is een typisch slapend Spaans dorp, met veel karakteristieke witte huizen om de warmte buiten de deur te houden. In de zomer kunnen de temperaturen in dit deel van Spanje gemakkelijk oplopen tot wel 45 graden Celsius.

Waar ligt Het Spaanse Dorp Polopos precies?

Polopos ligt aan de Middellandse Zee in Zuid-Spanje. Wil je er graag een kijkje nemen? Met de auto vanuit Nederland (Utrecht) is het een behoorlijke roadtrip van bijna 2.400 kilometer. Misschien kun je het combineren met een autovakantie als je er toch in de buurt bent, maar de meeste mensen die met de auto naar Spanje gaan, blijven rond Barcelona en de Costa Brava hangen. Met het vliegtuig naar Granada of Malaga is ook een goede optie. Huur een auto in een van deze grote Spaanse steden en je rijdt vanuit Granada in ongeveer een uur naar Polopos via een prachtige bergroute. Vanuit Malaga rijd je ongeveer anderhalf uur langs de kust met mooi uitzicht op het blauwe water van de Middellandse Zee. De provincie Andalusië, de kust en steden in deze regio zijn populair onder toeristen, dus geld is er voor de deelnemers van Het Spaanse Dorp vast te verdienen.

Locatie het Spaanse dorp Polopos

Locatie het Spaanse dorp Polopos

In Spanje een huis voor 1 euro kopen?

De deelnemers aan het Spaanse Dorp kopen een huis voor 1 euro. Dat lijkt heel goedkoop en is meer een symbolisch bedrag, want er staat wel tegenover dat je het huis ook echt helemaal opknapt en er gaat wonen. Gelukkig hoef je de renovatie het niet helemaal zelf te betalen, want door weekopdrachten te doen, kunnen de vijf Nederlandse stellen duizenden euro’s verdienen om hun 1 euro huis in Polopos verder op te knappen. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat ze er een business opstarten, zoals vorig seizoen in Ollolai een foodtruck, een kliniek voor pijnbestrijding, een kledinglijn en lokale experience (Marije en Ovan, de winnaars van het Italiaanse Dorp Ollolai), bruiloftsfotografie en trouwlocaties aanbieden. De ideeën om in Het Spaanse Dorp geld te gaan verdienen en de lokale economie te stimuleren zijn eindeloos.

In Polopos een huis kopen

 

Locatie het Spaanse dorp 1 euro huis

Locatie het Spaanse dorp 1 euro huis

Polopos is zoals je op de foto kunt zien een mooi bergdorp in Spanje. Het is een gemeente in de Spaanse provincie Granada in de regio Andalusië. De gemeente en het dorp hebben een totaaloppervlakte van 27 km². Het aantal inwoners van Polopos bedroeg een paar jaar geleden ongeveer 1.650 mensen. Door de vergrijzing en het vertrek van jongeren uit Polopos daalde dit aantal inwoners snel. naar schatting wonen er op dit moment ongeveer 60 mensen in het Spaanse dorp. Met de komst van de Nederlandse stellen, neemt het aantal inwoners meteen weer wat toe.

Adres huizen van Het Spaanse Dorp

Zodra we de adressen van de huizen in Polopos weten, worden ze op deze site gepubliceerd zodat je er een kijkje kunt nemen.

Het Spaanse Dorp op televisie

Net zoals Het Italiaanse dorp Ollolai, is de Spaanse variant van een huis voor 1 euro kopen in het buitenland een groot succes. Het wordt sinds maandag 1 juli iedere werkdag om 21:30 uur op RTL4 uitgezonden. Bekijk meer updates ook op de Facebookpagina van het programma. Het Spaanse Dorp uitzending gemist? Kijk afleveringen van dit programma terug op de site van RTL4.

Zelf Het Spaanse Dorp Polopos bezoeken? Bekijk de beste reistijd voor Zuid-Spanje.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy