De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Locatie Helemaal het einde Kaapverdische Eilanden

Locatie van Helemaal het Einde! Op de Kaapverdische Eilanden


26 februari 2018

Helemaal Het Einde! vindt in 2018 plaats in Kaapverdië. Het is een programma dat uitgezonden wordt op RTL4 en waarin vier Nederlandse gezinnen een nieuw bestaan opbouwen in het Afrikaanse Kaapverdië. Hier krijgen ze per gezin een hectare grond en een startkapitaal van 75.000 euro. De families Molenaar, De Weijer en Beerens mogen helemaal zelf bepalen hoe ze dit bedrag besteden en waar het geld in geïnvesteerd wordt. Na een jaar gaan de gezinnen bepalen of ze in Kaapverdië willen blijven, of weer terugkeren naar Nederland.

Maar waar op de Kaapverdische Eilanden bevindt de grond van deze gezinnen zich? Het land Kaapverdië bestaat uit negen eilanden, de Kaapverdische Eilanden. Onderling zijn ze onder te verdelen in een groep van vijf bovenwindse eilanden in het noorden (Barlovento) en vier eilanden in het zuiden (Sotavento). SalBoavistaSão VicenteSanto Antão en São Nicolau behoren tot de bovenwindse eilanden en MaioSantiagoFogo en Brava horen bij het zuidelijke deel van de Kaapverdische Eilanden.

Kaapverdische Eilanden Locatie

Helemaal het Eind 2018 speelt zich af op het minder toeristische eiland São Vicente, slechts een paar kilometer van de stad Mindello, waar ongeveer 70.000 mensen wonen. De voertaal is Portugees, maar ook Creools, Frans en Engels wordt er gesproken. Het stuk land waar de families zich vestigen heet Vale Verde, ‘groene vallei’ in het Portugees. Er is geen stromend water en elektriciteit, maar de gezinnen krijgen wel een tent om de eerste tijd in door te komen.

Locatie Vale Verde op Sao Vicente

Het hele jaar door is het op de locatie van Helemaal het Einde goed vertoeven, hoewel de zomermaanden juli en augustus over het algemeen wat regenachtiger verlopen. In maart en december steekt de Harmattanwind de kop op, die veel stof kan meevoeren. Bekijk meer informatie over de beste reistijd voor de Kaapverdische Eilanden.

Vier gezinnen Helemaal het Einde op Kaapverdië

Helemaal het Einde, familie Molenaar
De familie Molenaar komt uit Haarlem en bestaat uit Fleur (33 jaar) en Ocke (48 jaar), met hun kinderen Suus (5 jaar) en Wolf (3 jaar). Ze hopen er een vrijer bestaan te kunnen gaan hebben.

Helemaal het Einde, familie De Weijer
De familie De Weijer komt uit Beverwijk en bestaat uit Maaike (38 jaar) en Bart (45 jaar), met hun zoontje Senna (8 jaar jaar). Ze hebben al eens eerder geprobeerd om in Portugal een nieuw bestaan op te bouwen en spreken daardoor al een aardig woordje Portugees.

Helemaal het Einde, familie Beerens
De familie Beerens komt uit Geertruidenberg en bestaat uit Jessica (32 jaar) en Jasper (36 jaar). Samen hebben zij een tweeling Floor en Britt (7 jaar) en Joep (4 jaar). Zij dromen ervan om de dagelijkse sleur achter zich te laten en meer tijd met elkaar als gezin door te gaan brengen. Iets dat in Nederland niet zo goed mogelijk was door het drukke werk- en muziekleven van Jasper. Toch hoopt Jasper ook op de Kaapverdische Eilanden verder te kunnen gaan met zijn passie voor het maken van muziek.

Helemaal het Einde, familie van Berkel
De familie Van Berkel uit Hoogeveen is een aantal weken later dan de eerste drie gezinnen naar Kaapverdië verhuisd. Ook zij gaan een nieuw bestaan opbouwen en voelen zich overal thuis. Het gezin is namelijk lid van een baptistengemeente. Het geloof geeft hen houvast en zekerheid. Andere Christenen zien zij als hun broers en zussen, dus eenzaam zullen ze zich zeker niet gaan voelen.

Het weer en klimaat op de Kaapverdische Eilanden en Sao Vicente

Wat klimaat betreft zit je op elk eiland eigenlijk elke maand van het jaar wel goed. Probeer wellicht de iets regenachtige zomermaanden juli en augustus te vermijden. En in maart en december kun je last hebben van de Harmattanwind die veel stof mee kan voeren. São Vicente ligt in het noordwesten van de Kaapverdische Eilanden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Verde van 774 meter hoog. Verder is het een vrij vlak eiland. Het is geen groot eiland, maar beschikt wel over de grootste haven van het land. Dit heeft te maken met de vroegere handel in steenkolen.

Mindelo is de hoofdstad van São Vicente, waar je de haven, kroegen, restaurants en pleinen vindt. Vooral in de zomer is er veel live muziek op straat, met Afrikaanse en Portugese invloeden. Ieder jaar wordt hier carnaval massaal gevierd. Het eiland heeft een droog klimaat en lijkt buiten de stad op een maanlandschap middenin de oceaan. Bezoek er de dorpen, of maak een heerlijke wandeling langs de kust. De sfeer in Mindelo is opvallend Europees. Benieuwd naar de beste reistijd voor São Vicente? Bekijk meer informatie over de beste reistijd voor de Kaapverdische Eilanden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy