De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Luxemburg

Beste reistijd Luxemburg


Beste reismaanden LuxemburgDe beste reistijd voor Luxemburg zijn de maanden mei tot en met september. Het is er dan erg aangenaam met een temperatuur tussen de 18 en 23 graden. Vooral in juli en augustus is het zonnig en zijn de maanden gemiddeld het warmst. In de winter sneeuwt het regelmatig, maar voor een wintersportvakantie in Luxemburg kun je beter uitwijken naar Oostenrijk of Frankrijk.

Beste reismaanden Luxemburg

Klimaat Luxemburg

Luxemburg heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn niet te warm en in de winter wordt het meestal niet echt koud. De nachten zijn over het algemeen wel wat koeler dan in Nederland. De koudste maand is januari met gemiddeld 3 graden en de warmste maand is juli met 22 graden gemiddeld. Uitschieters naar boven en beneden zijn daarbij mogelijk. In Luxemburg kan het ook met gemak enkele dagen 30 graden zijn in de zomer.

Luxemburg ligt niet ver van Nederland en het klimaat komt voor een groot deel overeen met het klimaar in Nederland. Toch is het meestal net iets warmer en is het weer net wat beter en zonniger, omdat Luxemburg relatief beschut ligt achter de Belgische Ardennen. De Ardennen kunnen de regenwolken er soms van weerhouden naar Luxemburg te drijven.

Hoogseizoen Luxemburg

Het hoogseizoen loopt van juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in West-Europa.

Regen in Luxemburg

Regen valt in Luxemburg regelmatig, waarbij de neerslaghoeveelheden per maand niet zoveel verschillen. De zomermaanden zijn wel wat droger dan de rest van het jaar in Luxemburg, waarbij in de winter de neerslag ook deels valt in de vorm van sneeuw. Het regent op ongeveer 18 van de dagen per maand, variërend van enkele buien tot enkele grauwe sombere regendagen.

Bezienswaardigheden Luxemburg

Luxemburg leent zich uitstekend voor zowel een romantisch weekend weg naar de groots aandoende stad Luxemburg-stad. Hier tref je de Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg, het Historisch Museum en kun je goed shoppen. Bij Larochette zijn nog restanten uit de Romeinse tijd te vinden.

Ook voor heerlijke wandel- en fietstochten door de heuvels ben je in Luxemburg goed. Het Duits-Luxemburgse Natuurpark, Natuurpark Our en Natuurpark Obersauer zijn mooi om te bezoeken. In deze parken kun je zomaar herten tegenkomen. Water is in Luxemburg ook te vinden in de vorm van een aantal mooie meren, zoals bij Boven-Sûre, Remerschen en Echternach.

Luxemburg staat ook bekend als belastingparadijs. Vergeet ook zeker niet om even te tanken, dat ook de moeite loont als je op doorreis bent naar Frankrijk of Duitsland. De brandstofprijzen in Luxemburg zijn een stuk lager dan in Nederland, vooral door de flink lagere accijns.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy