De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Macedonië

Beste reistijd Macedonië


De beste reistijd voor Macedonië zijn de maanden juni tot en met september. Het voorjaar in mei kan ook een mooie tijd zijn om Macedonië te bezoeken. In juli en augustus kan het voor Nederlandse begrippen al snel iets te warm zijn. Ideaal voor liefhebbers, maar iets om rekening mee te houden voordat je naar Macedonië reist.

Beste reismaanden Macedonië

Klimaat Macedonië

Het klimaat van Macedonië is een gematigd landklimaat, waardoor de verschillen in temperatuur tussen zomer en winter groot kunnen zijn. In de zomer wordt het gemiddeld 30 graden, waarbij uitschieters tot 40 graden geen uitzondering zijn.

In de winter is het in Skopje gemiddeld 2 tot 5 graden. In de nachten komt meestal nachtvorst voor. In de bergen van Macedonië is het behoorlijk kouder en ligt er veel sneeuw. Er zijn wintersportmogelijkheden in Macedonië, hoewel de wintersport niet erg ontwikkeld is. Juni tot en met september zijn droog en erg zonnig.

Hoogseizoen Macedonië

Macedonië is toeristisch nog niet erg ontwikkeld. Het land is vrij arm en van een echt hoogseizoen is (nog) geen sprake. Het land is wel sterk in opkomst als toeristische bestemming. Bovendien is Macedonië het goedkoopste vakantieland van Europa.

Regenseizoen in Macedonië

Regenen doet het in Macedonië regelmatig., waarbij het vaak ook stevig kan onweren. Vanwege het bergachtige landschap is ook het klimaat wat grillig, het kan snel omslaan en de locatie van de buien en het onweer is vaak moeilijk te voorspellen. De regen valt wel gelijkmatig over het hele jaar. In het begin van de zomer regent het gemiddeld wel iets meer en in de winter valt veel neerslag in de vorm van sneeuw.

Bezienswaardigheden Macedonië

De hoofdstad Skopje is verder niet bijzonder bezienswaardig, maar bezoek er zeker Fort Skopje (Fort Kale). Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn het badhuis Daut-Pashin Amam, de herdenkingssteen voor Moeder Theresa, de Mustafa Pasha Moskee en de Ottomaanse stenen brug naar de oude stad.

Macedonië grenst niet aan zee, maar strand- en zonliefhebbers komen zeker aan hun trekken bij het meer Prespa. Hier kun je in alle rust genieten van het water, de zon en het prachtige uitzicht.

Ook het meer van Ohrid is mooi om te bezoeken, niet alleen vanwege de mooie uitzichten over het water, maar ook door de vele kerkjes en kloosters langs het meer. Bekijk zeker het klooster van Sint Naum aan het meer van Ohrid.

Vanuit Nationaal Part Galichica is het mogelijk om te genieten van een prachtig uitzicht over het meer Prespa. Rij daarvoor over de enige weg door nationaal park Galichica. Deze weg loopt tussen het meer van Ohrid en het meer Prespa. Eenmaal boven is er een schitterend uitzicht over beide meren en kunnen mooie wandelingen gemaakt worden.

In het noordwesten van het land aan de grenzen met Albanië en Kosovo ligt het nationaal park Mavrovo. Het rustieke gelijknamige plaatsje beschikt over meerdere hotels en is een mooi uitgangspunt om het park te verkennen. Om mooie natuur te zien is het aan te raden om de weg naar Galichnik te volgen. Je kunt vervolgens ook een bezoek brengen aan het gigantisch hoge klooster Bigorski.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy