De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar


Beste reismaanden MadagaskarDe beste reistijd voor Madagaskar zijn de maanden april tot en met oktober, het is er dan koel en droog. Madagaskar ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die in Nederland en België. De zomerperiode loopt van november tot maart. Het kan dan zeer warm worden en het regent veel. De winterperiode duurt van april tot oktober.

Beste reismaanden Madagaskar

Klimaat Madagaskar

Madagaskar heeft een tropisch klimaat dat in belangrijke mate bepaald wordt door de zuidoost-passaat. Aan de westkust zorgt het enorme vasteland van het Afrikaanse continent, gescheiden door de circa 400 kilometer brede Straat van Mozambique voor een ander klimaat dan aan de oostkust waar het klimaat onder invloed staat van de warme Indische Oceaan.

Van november tot en met maart is het zomer op Madagaskar. In deze periode valt ook het regenseizoen. November is doorgaans nog een prima reismaand voor de meeste regio’s.

Het droge winterseizoen loopt van april tot en met oktober Dit zijn dan ook de beste maanden voor een bezoek aan Madagaskar. Na de regenperiode is het landschap in april en mei nog groener. Temperaturen in Antananarivo liggen rond de 21 graden in juli en in Fianarantsoa is het dan enkele graden koeler met 17 graden tot 25 graden in oktober.

Over het algemeen heerst er in de hooglanden een mild klimaat. Het zuiden en westen zijn warm en droog en het noorden en oosten hebben een tropisch klimaat. In het regenseizoen schommelt de temperatuur aan de kust tussen de 27 en 32 graden en tussen de 18 tot 22 graden in het droge seizoen. In de hooglanden ligt de temperatuur heel het jaar gemiddeld rond de 18 graden, maar kunnen de nachten met 5 graden in de winter behoorlijk koud zijn. In het oosten met regenwouden is heel het jaar door regen te verwachten, met de natste maanden van juli tot september.

Hoogseizoen Madagaskar

Juni tot en met augustus zijn de meest drukke maanden op Madagaskar, die samenvalt met de zomervakanties in Europa. Dit is tevens de koelere periode in Madagascar.

Regenseizoen in Madagaskar

Regenen doet het vooral in de zomerperiode van begin januari tot eind maart. De maanden november en december zijn de ‘natte maanden’ maar zelfs dan regent het weinig. In februari en maart kunnen er vooral aan de oostkust tropische stormen voorkomen. Het zuidwesten heeft meestal veel minder last van de regen. De meeste regen valt in januari en februari.

Bezienswaardigheden Madagaskar

Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is de hoofdstad van Madagaskar . De stad, die op tien heuvels is gebouwd, ligt middenin een prachtig landschap. Vanuit de stad heb je een mooi uitzicht op de in de verte liggende blauwgrijze bergen. De grootste toeristische attractie is het Palais de la Reine, dat herinnert aan de vorsten die tot de negentiende eeuw over Madagaskar geregeerd hebben. Het ligt op een hoogte boven de stad van waar je een prachtig uitzicht heeft over de omgeving hebt.

In het groene noorden van het eiland zijn er twee prachtige bergen omgeven met een weelderige planten- en bomengroei. Een nationaal park is hier het Montagne d’Abre , beroemd om de prachtige verzameling orchideeën. Het zuiden van het land is droog, maar beroemd om de cactussen en andere planten die goed in de droogte gedijen. Wie de zuidelijke hooglanden wil ontdekken, kan dat vrij eenvoudig doen vanuit Fianarantsoa.

Mananjary is een populaire strandbestemming op het eiland, maar hier kan men niet in zee zwemmen vanwege de haaien. Voor watersporters is Toliara ook een ideale bestemming.

Bekijk ook de bijzondere baobab bomen. Iedere streek op Madagaskar heeft zijn eigen soort baobabs. Madagaskar telt maar liefst zeven verschillende soorten baobabs , terwijl er op het Afrikaanse vasteland slechts één soort voorkomt.

Er zijn vier nationale natuurparken : Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de Bemaraha, met kalksteenpieken, kloven en bossen met lemuren en reptielen. Het vochtige en vulkanische massief Parc National de Montagne d’Ambre met mooie wandelpaden en watervallen.

Réserve Forestière d’Ampijora is een van de beste vogelspotplaatsen. Parc National de Isalo is een vreemdgevormd zandsteenmassief met grasvlaktes met oude graftombes, de moeite waard om een paar dagen voor uit te trekken met een gids. Verder zijn er diverse kloven waarlangs het mooi wandelen is.

Een andere grote en bijzondere bezienswaardigheid zijn de migrerende walvissen rond de baaien van Sainte Marie. Vanaf half juli tot eind september is het bij Sainte Marie een drukte van belang, de walvissen komen dan aan vanuit de koudere wateren rond de zuidpool.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy