De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Malawi

Beste reistijd Malawi


Beste reismaanden MalawiDe beste reistijd voor Malawi zijn de maanden mei tot en met half november. Dit is de droge periode. Tijdens de winter in Malawi, van juni tot eind augustus is het soms wat koeler, maar overdag is de temperatuur aan zee aangenaam met gemiddeld 23 graden. Bij Lake Malawi is het wel altijd iets warmer, op het Nyika Plateau juist wat koeler vanwege de hoogte. ’s Nachts kan het hier dan zelfs vriezen.

Beste reismaanden Malawi

Klimaat Malawi

Het klimaat van Malawi is tropisch, met een regentijd tussen november en april. De droge periode loopt van mei tot half november. In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden, terwijl juli de koudste maand is met een gemiddelde temperatuur van 21 graden. Aan het begin van de droge tijd is het bijzonder warm, maar dit is wel de beste periode voor vogelaars. Aan het einde van de droge periode verzamelt het meeste wild zich rond de overgebleven drinkplaatsen. Dit is dus de beste periode om het wild van nabij mee te maken.

In het noorden van Malawi kunnen zomerregens voorkomen en gedurende het gehele jaar kan er in Zomba en Nyika sprake zijn van mist met motregen. Zomba en Nyika National Park liggen op een grotere hoogte en het is hier altijd koud in de avonden, ongeacht de tijd van het jaar. Lake Malawi en het zuiden van Malawi ligt op een hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel waardoor het hier veel warmer wordt.

Hoogseizoen Malawi

Het hoogseizoen in Malawi loopt van april tot en met november. Voor reizen in deze periode geldt dat plannen van de reis en reserveren bij accommodaties aan te raden is.

Regenseizoen in Malawi

De meeste neerslag in Malawi valt in de zomertijd tussen november en april‚ als de vochtige lucht van de Indische Oceaan landinwaarts stroomt. In de maanden december tot en met maart kan het daardoor af en toe hevig regenen. Vanwege de grote verschillen per gebied kunnen temperaturen onderling behoorlijk verschillen.

Bezienswaardigheden Malawi

Malawi is een perfecte bestemming voor wild- en natuurliefhebbers. Malawi telt maar liefst elf nationale parken en wildreservaten. De bekendste daarvan is Lake Malawi met meer dan duizend soorten tropische vissen. Duiken en snorkelen zijn toegestaan zolang de vissen met rust worden gelaten. De beste locaties bevinden zich bij Nkhata Bay.

Het oudste, grootste en hoogstgelegen nationale park is dat van Nyika, bekend om de grote populatie luipaarden en indrukwekkende kuddes zebra’s en antilopen. Imposant zijn ook de kuddes olifanten en buffels in het nabijgelegen Vwaza Marsh wildreservaat dat grenst aan buurland Zambia. De grootste olifantenpopulatie vind je in het Liwonde park in het zuidoosten.

De hoofdstad van Malawi is Lilongwe, een ruim opgezette en groene stad die anders aandoet dan de meeste Afrikaanse steden. De officiële taal is Engels, maar het grootste deel van de bevolking spreekt ook Chichewa.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy