De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Malediven

Beste reistijd Malediven


Beste reismaanden MaledivenDe beste reistijd voor Malediven zijn de maanden december tot en met april. Als het mogelijk is, vermijd dan de decembermaand, waarin het erg druk kan zijn en de prijzen een stuk hoger liggen.

Tijdens onze winter en lente is het op de Malediven het meest aangenaam. In deze periode is de zee dan rustig en waait er slechts af en toe een zachte wind over de stranden. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 35 graden en het zeewater is tussen de 26 en 28 graden warm. Perfect om te zwemmen, snorkelen of duiken.

Beste reismaanden Malediven

Klimaat Malediven

De Malediven hebben een tropisch klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden. De passaatwinden zorgen voor wat verkoeling. Ook de zonuren zijn het hele jaar ongeveer hetzelfde. Vanwege het tropische klimaat is de luchtvochtigheid soms vrij hoog en kan het benauwd aanvoelen. De zeewatertemperatuur ligt het hele jaar rond de 28 graden, waardoor je er heerlijk kunt zwemmen, duiken en snorkelen.

De Malediven kennen een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen loopt van eind april tot en met november en het droge seizoen is van december tot april. In deze maanden kan nog steeds regen voorkomen, maar het zal niet veel zijn. Februari is de droogste maand van het jaar op de Malediven.

Hoogseizoen Malediven

In de maand december is het hoogseizoen op de Malediven. Prijzen van accommodaties liggen hoger en in de meeste resorts betaal je enorme toeslagen voor verblijf en diners, vooral tijdens de feestdagen.

Regenseizoen in Malediven

Van eind april tot december heerst het natte seizoen of regenseizoen op de Malediven, waarbij er gemiddeld zo’n 200 millimeter regen per maand valt. De zon schijnt in deze maanden overigens ook gewoon veel. Mei en september zijn de natste maanden, waarbij veel korte maar hevige buien vallen. In dit jaargetijde gaat het ook harder waaien. De zuidwest-moesson (Hulhangu) trekt in deze maanden over de Malediven heen. De temperatuur blijft in de regentijd wel constant en ligt enkele graden hoger (drukkend warm).

Bezienswaardigheden Malediven

De Malediven zijn perfect voor liefhebbers van witte stranden en ontspanning. Veel resorts zijn alleen maar bereikbaar per boot of zelfs watervliegtuig bereikbaar, waarmee je al op een bijzondere manier op je bestemming zult aankomen. Van bovenaf zijn de atollen van de Malediven een spectaculair gezicht.

Snorkelen en duiken zijn populaire activiteiten op de Malediven, de riffen zijn prachtig. Lekker ontspannen kan in een van de wellness-gelegenheden, waar de Malediven bekend om staan.

De meeste mensen zullen via de hoofdstad Malé reizen. Met 100.000 inwoners is Malé een van de kleinste hoofdsteden ter wereld en meteen ook de enige plaats van betekenis op de Malediven. Een bezoek aan de stad een leuk uitstapje. Malé heeft eeuwenoude moskeeën, door sultans gebouwde kleine paleisjes, parken en winkels.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy