De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Maleisië

Beste reistijd Maleisië


Beste reismaanden MaleisiëDe beste reistijd voor Maleisië is afhankelijk van je bestemming binnen Maleisië, maar over het algemeen zijn de maanden mei tot en met augustus zeer geschikt. Maleisië is een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden, maar van oktober tot februari trekt de regentijd langs de oostkust van het vasteland. Er zijn dan bijna geen toeristen, er varen vrijwel geen veerboten en veel hotels zijn gesloten. Borneo (Sabah en Sarawak) kun je het gehele jaar bezoeken maar als beste reistijd wordt de drogere tijd aanraden, van mei tot en met oktober.

Op debestereistijd.nl verdelen we Maleisië in drie hoofdregio’s: Oost Maleisië, West Maleisië en Borneo (Sabah en Sarawak). Er zijn behoorlijke regionale verschillen. Niet zozeer in temperatuur, maar wel in regenval. Wil je het zo droog mogelijk houden, dan zijn juni en juli de beste maanden voor de oostkust, januari en februari de beste reismaanden voor de westkust, april voor Sabah, en juni en juli voor Sarawak. De beste reistijd voor West Maleisië is verder eigenlijk het hele jaar door. De beste reistijd voor Oost Maleisië, waar je ook de meeste tropische eilandjes vindt, zijn de maanden april tot en met half oktober. De beste reistijd voor Borneo is ook het hele jaar door, maar van oktober tot en met mei kan het daar flink regenen. Desondanks kan die verkoeling best welkom zijn. Kijk voor een meer uitgebreide uitleg op de pagina van een van de regio’s waar je naartoe wilt.

Beste reismaanden Maleisië

Klimaat Maleisië

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat, met hoge temperaturen, veel dagen met regen en een hoge luchtvochtigheid. In Maleisië is het eigenlijk constant heet en vochtig, met het hele jaar door temperaturen tussen de 24 en 35 graden. Zoek je verkoeling? Dan zijn de Cameron Highlands erg geschikt. Hier kunnen er iets grotere temperatuurschommelingen zijn. Bijna elke dag valt er bijna wel een korte, hevige bui. Vooral aan het einde van de dag. Er is in geen enkel deel van Maleisië sprake van een echt droog seizoen en dit heeft als voordeel dat het land eigenlijk het hele jaar groen is.

Hoogseizoen Maleisië

Het hoogseizoen in Maleisië vindt plaats gedurende twee periodes. In Maleisië zijn er namelijk twee hoogseizoenen: in december en januari. Dat valt samen met onze jaarwisseling en het Chinees Nieuwjaar. Het tweede hoogseizoen in Maleisië loopt van juni tot half september. Maleisië wordt dan vooral druk bezocht door gezinnen uit het Midden-Oosten.

Regenseizoen Maleisië

In Maleisië is het regenseizoen te verdelen in dezelfde drie regio’s. Aan de westkust zijn mei tot oktober de natste maanden. Aan de oostkust valt de meeste neerslag van september tot december. In Kuala Lumpur regent het vooral van maart tot en met april en van september tot en met november. In Borneo valt de meeste neerslag tussen november en februari.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy