De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mali

Beste reistijd Mali


Beste reismaanden MaliDe beste reistijd voor Mali zijn de maanden oktober tot en met februari . Dit is de koelere periode, waarbij de gemiddelde temperatuur tussen de 30 en 35 graden ligt. Wel kan in deze reisperiode de stoffige Harmattan waaien, die het openbare leven geheel plat kan leggen.

Beste reismaanden Mali

Klimaat Mali

Mali heeft grotendeels een woestijnklimaat en is daardoor heet en droog van februari tot juni. In april en mei lopen de temperaturen regelmatig op naar boven de 45 graden. Regen valt vooral van juni tot november, maar niet onophoudend. Koeler en droog is het van november tot februari, maar Mali geen zeker geen vorst, sneeuw of koude dagen.

Het noorden van Mali is onderdeel van de Sahara, waar het erg heet en droog is. Centraal Mali ligt in de Sahel, waar het ook warm, maar iets minder heet dan in het noorden wordt. Het zuiden van Mali kent een steppeklimaat en het uiterste zuidwesten een tropisch klimaat. Daar valt wel regen, vooral van juni tot eind september. Van oktober tot maart is het winter in Mali, met in het zuiden temperaturen nog steeds temperaturen van 30 graden.

Hoogseizoen Mali

Mali kent geen toeristisch hoogseizoen. Wel kan het in de periode van het Festival au Désert wat drukker worden, dat meestal begin januari gehouden wordt.

Regenseizoen in Mali

Vanaf maart neemt in het zuiden de kans op neerslag toe waarna rond juni het regenseizoen begint. In deze periode kunnen heftige regenbuien tot begin oktober vallen, waarna het regenseizoen snel weer overgaat in een droge periode.

Tijdens het regenseizoen overstroomt rivier de Niger regelmatig. In Mali valt weinig regen. In veel gebieden is zelfs onvoldoende water voor landbouw of drinkwater. In de wintermaanden valt er in heel Mali vrijwel geen druppel regen.

Bezienswaardigheden Mali

Mali bestaat grotendeels uit woestijn en is een arm land. Tijdens je reis moet je zeker een bezoek brengen aan Timboektoe en Djenné. Veel van de prachtige dorpen en steden kan je bezoeken via een boottocht over de Niger rivier. Naast Timboektoe en Djenné zijn Mopti en Ségou ook erg bezienswaardig.

In de rivier de Niger leven voornamelijk nijlpaarden, krokodillen en nijlvaranen. In Mali zijn twee nationale parken met bavianen, antilopen en zelfs olifanten.

Bamako is de hoofdstad van Mali en geeft de indruk van een grote markt. Overal zijn pleintjes waar gehandeld wordt. Het echte Afrikaanse leven kun je ervaren in deze stad.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy