De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Malta

Beste reistijd Malta


Beste reismaanden MaltaDe beste reistijd voor Malta zijn de maanden mei, juni en september . In deze maanden is het vaak aangenaam warm en je vermijdt de grote drukte. Bovendien kan het in juli en augustus op Malta voor Nederlanders al snel te heet zijn. Temperaturen liggen boven de 30 graden en uitschieters tot 40 graden zijn geen uitzondering.

Vanaf de maanden november tot en met april is het op Malta op de stranden en bij de zwembaden rustig. Mogelijk kan deze periode wel geschikt zijn om de steden, gebouwen en historische attracties op Malta te bezoeken.

Beste reismaanden Malta

Klimaat Malta

Malta heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers droog en warm zijn en de winters nat en mild. In de wintermaanden is er vaak ook sprake van een flinke wind, waardoor het toch guur kan aanvoelen. Tijdens de zomermaanden valt er vrijwel geen neerslag en staat er minder wind. In de periode juni tot en met september is het ook ’s avonds nog lang warm in Malta en wordt het pas na middernacht onder de 25 graden.

In januari en februari is het in Malta vaak redelijk weer. Het weer is dan moeilijk te voorspellen, maar over het algemeen gewoon behaaglijk. Wel is het vaak bewolkt en stormt en regent het in het voorjaar geregeld. In maart en april begint het mooier weer te worden. Het is dan nog niet te warm om er op uit te trekken om de eilanden te verkennen. Voor een strandvakantie is het dan eigenlijk nog te koud. In mei begint de echte zomer. De gemiddelde middagtemperatuur ligt dan rond de 25 graden. Het mooie weer zet door in juni en de warmste maanden zijn over het algemeen juli en augustus. Voor zonliefhebbers is dit mogelijk nog wel lekker weer, maar voor andere activiteiten is het dan op Malta al snel te warm.

In oktober en november neemt de kans op storm en regen sterk toe en daalt de temperatuur. Echte winters kent Malta niet. In december is een middagtemperatuur van rond de 15 graden normaal, maar kan het ’s nachts veel kouder worden.

Hoogseizoen Malta

Het hoogseizoen op Malta loopt van juni tot en met september. In deze zomermaanden komen veel toeristen naar Malta om een zonvakantie te houden.

Regenseizoen in Malta

Op Malta is vooral de winter regenachtig, maar er is geen sprake van een echt regenseizoen. Op Malta kan het wel erg hard waaien, zowel in de winter als in het voorjaar en najaar, waardoor het soms guur kan aanvoelen. In de zomer brengt de Siroccowind hete woestijnlucht over het eiland.

Bezienswaardigheden Malta

Bezoek Valletta, de historische hoofdstad van Malta. Je struint er door mooie straten met veel bezienswaardigheden. Bezoek het Nationaal Museum voor Schone Kunsten, of het Grandmaster’s Palace of The Palace, een fraai paleis. Ook de stad Mdina, de voormalige hoofdstad van het eiland, is mooi om te bekijken.

Bezoek een aantal mooie stranden bij Golden Bay en Gnejna Bay. Tot 2017 was Azure Window een populaire attractie op het buureiland Gozo. Een gat in de rotsen van vijftig meter hoog, het gevolg van duizenden jaren erosie. Azure Window is helaas in 2017 ingestort tijdens een harde storm, maar het eiland Gozo en de voormalige plek van Azure Window is nog steeds een bezoek waard.

De Blue Lagoon is een lagune met helderblauw water. Dit is een van de populairste bezienswaardigheden op Malta. Je moet er met een bootje naartoe.

Historisch gezien is het Hypogeum van Hal Saflieni een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Malta. Een tempelcomplex met nissen, kamers, hallen en gangen, verspreid over drie ondergrondse verdiepingen.

Op Malta kan ook goed van golfbanen genoten worden. Ook duiken en snorkelen is een populaire bezigheid. Het water van de zee is zeer helder en er zijn veel grotten om te verkennen. Wandelaars kunnen terecht op het eiland Gozo, met een mooie natuur.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy