De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Marokko

Beste reistijd Marokko


Beste reismaanden MarokkoDe beste reistijd voor Marokko zijn de maanden maart tot en met mei en oktober tot en met november voor een actieve rondreis. In de zomermaanden is het aan de kust ook aangenaam en niet te heet. In Marrakech en de woestijn loopt de temperatuur vooral in de zomer snel op. Marokko is ook een uitstekende winterzonbestemming, vooral in het zuiden in de omgeving van Agadir.

Beste reismaanden Marokko

Klimaat Marokko

In Marokko heerst vooral een landklimaat, met uitzondering van de kuststreken in het noorden en westen, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zomer en winter. In de zomermaanden wordt het in het zuiden en oosten van Marokko erg heet, terwijl het ’s avonds juist sterk afkoelt. Over het algemeen regent het in de zomer nauwelijks, met uitzondering van een kortstondige, felle regen- of onweersbui.

In de winter, van november tot maart, is het overdag aangenaam, maar in de avond dalen te temperaturen nog tot het vriespunt. In het Atlasgebergte kunnen zich zelfs enorme sneeuwstormen voor doen. De meeste kans op regen is in het late najaar en het vroege voorjaar. Aan de kust zijn de temperaturen een stuk aangenamer. Dankzij de invloed van de zee blijft de temperatuur in het zuidelijk gelegen Agadir het hele jaar prettig.

In de meeste steden van Marokko is het het gehele jaar helder weer en zonnig. In de zomer kunnen de temperaturen erg hoog oplopen in de steden. Temperaturen van 45 graden zijn geen uitzondering. Het is daarom verstandig de steden in de zomermaanden te mijden. De beste reistijd voor een culturele stedentrip is in de vroege zomerperiode wanneer de dagen al heerlijk warm zijn en de nachten nog lekker koel. Daarnaast valt er dan niet veel neerslag.

Hoogseizoen Marokko

Het toeristisch hoogseizoen is in het voorjaar en het najaar, in de maanden maart tot en met mei en oktober tot en met november.

Regenseizoen in Marokko

Het regenseizoen in Marokko loopt van november tot en met januari. De meeste regen valt in de winter en dan vooral op de westhellingen van de Midden- en Hoge Atlas. Hier valt jaarlijks 900-1000 mm regen. Aan de lijzijde van het gebergte, de oostzijde, valt weinig neerslag, namelijk maar 200 mm regen per jaar. In de Westelijke Sahara is het helemaal droog met een gemiddelde neerslag van 50 mm per jaar.

Bezienswaardigheden Marokko

Meknès is de kleinste van de vier koningssteden met een authentieke Marokkaanse stadssfeer. In de buurt vind je Volubilis, een belangrijke Romeinse stad die in de 3de eeuw een bloeitijd kende. Ook de steden Rabat, Casablance, Fez en natuurlijk Marrakech met het beroemde Jemma en Fna-plein zijn zeer populair onder reizigers naar Marokko.

Bezoek ook de hoge zandduinen bij Erg Chebbi en Merzouga om de echte woestijn te ervaren. Onderweg daar naartoe kun je Vallée du Drâa bekijken, de Drâa is de langste rivier van Marokko en de vallei van de rivier heeft veel oases en kasba’s.

Gorges du Tohdra en Gorges du Dadès prachtige kloven en bieden goede wandel- en klimmogelijkheden. Ook de Cascades d’Ouzoud zijn een bezoek waard.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy