De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mauretanië

Beste reistijd Mauritanië


Beste reismaanden MauretaniëDe beste reistijd voor Mauritanië zijn de maanden december tot en met februari. Tussen juli en oktober is er een regenseizoen, wat echter in Mauritanië niet veel voorstelt. Wel wordt het in deze periode erg heet en loop je risico op flinke zandstormen tussen de maanden maart en mei.

Beste reismaanden Mauritanië

Klimaat Mauritanië

Meer dan drie kwart van Mauritanië is woestijn. Er heerst dan ook een echt woestijnklimaat. In de kustplaatsen wordt het onder invloed van de zee minder heet, zoals in Nouackchott met temperaturen van ongeveer 30 tot 35 graden. In het binnenland kan het gemakkelijk 45 graden worden.

Hoogseizoen Mauritanië

Mauritanië is geen echt toeristische bestemming, waardoor er geen sprake is van een toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen in Mauritanië

In Mauritanië valt weinig regen. Tussen juli en oktober nog het meeste in het zuiden van het land, met ongeveer 300 millimeter per jaar (ongeveer drie keer zo weinig als in Nederland). Om de regen hoef je Mauritanië dus niet te mijden.

Bezienswaardigheden Mauretanië

Bekijk UNESCO beschermde karavaansteden zoals Ouadane, Chinguetti en Atar, oases van Qualata en Tichit. Ook het Adrar Massief met roze en bruingekleurde plateaus met goudkleurige zandduinen.

Vogelliefhebbers kunnen het Nationaal Park Banc d’Arguin bezoeken, tussen Nouakchott en Nouadhibou. Het nationaal park bestaat uit zandduinen, kustmoerrassen en naast het eiland Arguin verschillende kleinere eilanden. Het nationaal park staat sinds 1989 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, mede omdat het een van de meest vogelrijke gebieden van de wereld is. Het is een belangrijk overwinteringsgebied van vele vogelsoorten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy