De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mauritius

Beste reistijd Mauritius


Beste reismaanden MauritiusDe beste reistijd voor Mauritius zijn de maanden mei tot en met oktober. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam, tussen de 22 en 26 graden en de regenval is minimaal. In het binnenland is het altijd een paar graden kouder en liggen de temperaturen rond de 19 graden.

Voor wind- en kitesurfers zijn juni tot en met augustus de beste reismaanden, vanwege de wind. Duikers kunnen het beste in de maanden oktober tot en met december naar Mauritius reizen of maart tot en met april. In deze maanden is de watertemperatuur aangenaam en het zicht onder water goed. In de periode december tot en met april is het heet, vochtig en kans op cyclonen. Vanaf april is Mauritius erg mooi, de natuur staat in bloei.

Beste reismaanden Mauritius

Klimaat Mauritius

Mauritius heeft een subtropisch zeeklimaat met twee seizoenen: een warme, vochtige zomer van november tot en met april en een gematigde winter van mei tot en met november. De noord- en westkust zijn over het algemeen droger, zonniger en warmer dan de zuid- en oostkust. In de winter regent het weinig en is de temperatuur aangenaam rond 23 graden. De maanden juli en augustus zijn het koelst.

In de zomer wordt het gemiddeld 28 graden, met als warmste maand februari. Uitschieters tot 35 graden zijn wel mogelijk. Het zeewater is dan warm en helder en de wind maakt de temperatuur draaglijk. In november en december lopen de temperaturen op tot 32 graden en stijgt ook de luchtvochtigheid. Januari tot en met april zijn erg warm en kennen de meeste regenval.

Hoogseizoen Mauritius

Zuid-Afrikaanse toeristen komen bij voorkeur in december en januari, de twee drukste maanden van het jaar, maar ook met Pasen is het druk. Augustus is ook wat drukker, wanneer veel Fransen op het eiland vertoeven.

Regenseizoen in Mauritius

De meeste regen valt in de maanden februari en maart en de meeste regen valt op het plateau. De regenbuien vallen meestal aan het eind van de dag als een flinke bui. Vooral tussen januari en maart kunnen er cyclonen voorkomen. Aan de kust regent het minder, maar nog wel iets meer dan in Nederland in een heel jaar valt. September en oktober zijn de droogste maanden. Korte buien kunnen overigens wel het hele jaar voorkomen, waardoor Mauritius zijn groene karakter houdt.

Bezienswaardigheden Mauritius

Port Louis, is de hoofdstad en meteen ook de dichtstbevolkte plaats van Mauritius. Je vindt er veel palmbomen en gebouwen in koloniale stijl. Bezoek er onder andere de Chinese pagode, de Indo-tempel en een typisch Engelse kathedraal. Mensen die graag shoppen kunnen ook uitstekend terecht in Curepipe (een andere stad). Wandelen door de stad Mahébourg is ook een aanrader, een koloniale stad met een rijke historie. Loop door de Rue du Souffleur, de leukste straat van Mahébourg.

Op het eiland Ile aux cerfs vind je een prachtig zandstrand en helderblauw water. Een echt paradijseiland zoals iedereen zich dat voorstelt. Ruige natuur is te vinden bij Gris-Gris in het uiterste zuiden van Mauritius. Hier slaan golven tegen de rotsen. Een indrukwekkend schouwspel. Het strand is hier ook erg de moeite waard. Zwemmen kan hier wel gevaarlijk zijn.

Bezoek Black River Gorges National Park, een uitgestrekt natuurpark in het heuvelachtige zuidwesten van Mauritius. Je vindt er enkele zeldzame vogelsoorten en kunt hier heel goed wandelen. Het laatste stukje regenwoud van Mauritius is hier nog te vinden.

Hou je van vissen, dan zit je op Mauritius goed. Big game fishing of diepzeevissen is er erg populair. Je kunt meevaren met een vissersboot en vissen op de vele bijzondere vissen die in de Indische Oceaan zwemmen.

De grootste attractie van Mauritius is het genieten van zon, zee en strand en de vele verschillende watersporten die er beoefend kunnen worden. Het is een waar paradijs op aarde.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy