De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Staycation vanwege inkomen

Meer dan een kwart van Nederlanders gaat dit jaar niet op vakantie


24 juni 2015

Uit de VakantiegeldenquĂȘte 2015 van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat 26 procent van de Nederlanders dit jaar thuisblijft. Vooral de huishoudens met een inkomen onder de 1.750 euro netto blijven thuis. Ook alleenstaanden gaan vaak niet op vakantie.

De mensen die wel weggaan, geven gemiddeld 2.600 euro uit gedurende zestien dagen vakantie. De inkomens beneden modaal spenderen gemiddeld 1.500 euro aan hun vakantie. Hogere inkomens geven zo’n 4.000 euro uit aan hun reis.

Aantal weken vakantie

Mensen met hogere inkomens gaan meestal twee tot drie weken op vakantie. Huishoudens met een laag inkomen gaan meestal een week weg. Het Nibud heeft berekend dat het budget van deze huishoudens een langere vakantie meestal niet toelaat.

Vakantiegeld

Bijna de helft van de mensen die vakantiegeld ontvangen, gebruiken dit daadwerkelijk om van op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde verplaatst dit geld geheel of gedeeltelijk naar een spaarrekening, of lost schulden af. De hoogte van het vakantiegeld valt daarbij voor twee derde van de mensen dit jaar tegen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy