De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mexico

Beste reistijd Mexico


Beste reismaanden MexicoDe beste reistijd voor Mexico zijn de maanden oktober tot en met april, in het droge seizoen. Maar ook tijdens het regenseizoen is Mexico een prima bestemming. Alleen wanneer je de Yucutan kust wil bezoeken is het orkaanseizoen rond oktober afgeraden.

Tijdens onze zomermaanden is het erg warm in Mexico en kan het vaak regenen. Door de hoge luchtvochtigheid wordt het vaak drukkend warm, zeker in augustus en september. In Yucatan is het het hele jaar door warm. In de bergen kan het ‘s avonds flink afkoelen.

Beste reismaanden Mexico

Klimaat Mexico

Het klimaat in Mexico is per regio verschillend, maar wordt vooral beïnvloed door de hoogteligging, in combinatie met de seizoenen. Er zijn drie belangrijke hoogte-klimaatzones: de tierra caliente (hete aarde) tussen de 0 en 700 meter; de tierra templada (gematigde aarde) ligt tussen de 700 en 1800 meter, en de tierra fria (koude aarde) ligt boven de 1800 meter.

Klimatologisch gezien zijn er twee belangrijke seizoenen: nat en droog. Het regenseizoen loopt ongeveer van mei tot oktober, de droge tijd van november tot april. Per jaar kan dit altijd iets afwijken. Tijdens de regentijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. De rest van de dag is het echter meestal zonnig en aangenaam.

Hoogseizoen Mexico

In de maanden juli tot en met augustus en december tot en met januari is het mede door door de Amerikaanse toeristen drukker in Mexico, vooral aan de kust. Ook liggen de prijzen in deze maanden een stuk hoger. Ook de week voor Pasen (Semana Santa) wordt in heel Latijns-Amerika uitgebreid gevierd.

Regenseizoen in Mexico

In mei begint in het zuiden van Mexico het regenseizoen wat doorloopt naar het noorden tot oktober. In deze periode is ook het orkaanseizoen. Regenseizoen betekent echter niet dat het de hele dag regent. Echter er is een grote kans dat er dagelijks een fikse bui valt. Deze zijn vaak hevig en van korte duur. In deze periode is het vaak erg warm en vochtig.

De neerslag valt in deze periode namelijk vooral in de vorm van korte hevige buien aan het eind van de middag en de rest van de dag is het dan droog. Wel is het in deze periode vaak erg warm en vochtig. In de tropische regenwouden regent het zeker negen maanden per jaar erg veel. Van juni tot medio november komen in Mexico orkanen voor, met de ergste stormen in september en oktober.

Yucatan ligt in het gebied waar af en toe orkanen voorkomen, vooral tussen juni en november. In de meeste gevallen zwakt de orkaan al af tot een tropische depressie. Vooral aan de kust bij Cancun en Playa del Carmen en ook Belize kun je er last van hebben.

Bezienswaardigheden Mexico

Mexico is een veelzijdig land. Je kunt er genieten van een echte zon, zee en strandvakantie, maar ook Mayatempels, tropische regenwouden, en bijzondere steden, zoals Mexico-City bezoeken.

De tempels van Maya’s liggen verspreid over Mexico en zijn vrijwel allemaal te bezichtigen en te bezoeken. In Yucatan vind je de meest bezochte Mayastad Chichen Itza, maar ook de tempel van Coba, de tempel aan zee van Tulum en het indrukwekkende Uxmal zijn een bezoekje waard.

Duiken en snorkelen kan goed voor de kust van de Riviera Maya bij Palancar, een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Naar het eiland Cozumel en Isla Mujeres kun je zelf vanuit Cancun of Playa del Carmen een dagtocht maken en de schitterende onderwaterwereld van Yucatan ervaren.

De beste reisgidsen Mexico

Plan je een reis of vakantie naar Mexico? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Mexico voor je samengesteld. Deze boeken over Mexico zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Mexico, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Mexico bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Mexico de volgende dag al in huis hebt!


https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy