De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Micronesië

Beste reistijd Micronesië


Beste reismaanden MicronesiëDe beste reistijd voor Micronesië zijn de maanden november tot en met april, maar eigenlijk zijn de eilandengroepen van Micronesië het hele jaar door goed te bezoeken. Het is bijna altijd rond de 30 graden. Van mei tot en met oktober kunnen er zo nu en dan flinke buien vallen. Deze regenbuien kunnen heftig zijn, maar zijn meestal van korte duur. Ook tijdens de beste reistijd vallen er regelmatig regenbuien.

Vanaf januari tot en met maart geldt voor een groot deel van Oceanië een waarschuwing voor tropische stormen (cyclonen).

Beste reismaanden Micronesië

Klimaat Micronesië

Micronesië heeft een tropisch klimaat. Het wordt maximaal 30 tot 31 graden het hele jaar door, met in de nachten een temperatuur van 21 tot 25 graden.

Hoogseizoen Micronesië

Het hoogseizoen op Micronesië loopt van november tot en met april.

Regenseizoen in Micronesië

Er vallen flinke regenhoeveelheden op de eilanden van Micronesië, meestal wel in de vorm van heftige maar kortdurende buien. De oostelijk gelegen eilanden zijn het natste. Zowel de hoeveelheid regen als de frequentie van de tropische buien neemt af naarmate je verder naar het westen gaat.

Bezienswaardigheden Micronesië

De verschillende eilandengroepen van Micronesië staan bekend als uitstekende duikbestemmingen. Er zijn veel wrakken, kwallen, haaien en Manta´s onder water te zien. De beste tijd om te duiken met Manta´s zijn in Micronesië de maanden december, januari en februari. Wil je meer kans om haaien te zien, ga dan in de maanden februari, maart april, mei, augustus en september.

Ook het zwemmen met kwallen is erg bijzonder. De kwallen leven in een afgesloten meer ‘Jellyfish Lake’ en hebben geen tentakels, waardoor ze niet kunnen steken. Je kunt door honderden kwallen heen snorkelen.

De eilandengroep Chuuk is het meest toeristische van alle eilanden. Veel mensen komen hierheen om te duiken of snorkelen, wat hier natuurlijk zeer goed kan. De onderwaterwereld is betoverend mooi met zeer helder zeewater, kleurrijke vissen en koralen.

De stranden van Micronesië zijn vaak wat lastig te bereiken, maar vaak prachtige paradijsjes.

Bezoek op Pohnpei Nan Madol. Het was een belangrijk politiek, sociaal en religieus centrum waar de koningen en hun gevolg verbleven. Het gehele complex bevat 92 kunstmatige eilandjes met indrukwekkende ruïnes, in de buurt van Temwen Island.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy