De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Moldavië

Beste reistijd Moldavië


Beste reismaanden MoldaviëDe beste reistijd voor Moldavië zijn de maanden mei tot en met augustus. Al vanaf mei wordt het ruim 20 graden, waarmee de lente vroeg begint. De temperaturen zijn in juli en augustus op zijn hoogst, met gemiddeld 25 graden, maar uitschieters naar boven komen vaak voor. Moldavië is een zonnig land.

Beste reismaanden Moldavië

Klimaat Moldavië

Het klimaat van Moldavië is een gematigd landklimaat, waarmee de zomers aangenaam verlopen, lekker zonnig zijn en vrij lang duren. Vanaf mei tot en met september is de gemiddelde temperatuur 20 graden en hoger. Het warmst wordt het in de maanden juli en augustus.

In Chisinau is het in de zomer 25 graden. Erg veel regen valt er in Moldavië niet. Juni en juli zijn de natste maanden. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur net onder of boven nul. Er kan een behoorlijke hoeveelheid sneeuw vallen.

Hoogseizoen Moldavië

Het hoogseizoen in Moldavië zijn de maanden juli en augustus, hoewel het land nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Echt druk zal het dan ook niet worden.

Regenseizoen in Moldavië

In Moldavië valt vergeleken met Nederland heel wat minder regen. In het zuiden valt nog wat minder regen dan in het nattere noorden. De meeste regen valt aan het begin van de zomer en in oktober. Zware regenval en onweersbuien zijn dan vrij normaal hoewel regelmatig ook lange droge perioden voorkomen.

Bezienswaardigheden Moldavië

Bezoek de hoofdstad Chisinau, met een mooi centrum met theaters en musea. Moldavië blijft voorlopig nog wel een van de armste landen van Europa, wat ook te zien is in Chisinau.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het klooster van Trebujeni, dat in een rots is uitgehakt en uitkijkt op de rivier de Raut.

Vooral de wijnregio ten noorden van Chisinau is bekend en wordt door liefhebbers uit de hele wereld bezocht. Bezoek de verschillende wijngaarden, die het landschap een prachtig uiterlijk geven. Bij het stadje Cricova vind je een uniek ondergronds dorp, waarvan de straten allemaal vernoemd zijn naar een bepaalde wijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy