De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Montenegro

Beste reistijd Montenegro


Beste reismaanden MontenegroDe beste reistijd voor Montenegro zijn de maanden mei tot en met juni en september. Ook de temperatuur is in het voorjaar en in september in Montenegro erg aangenaam. In juli en augustus wordt het in de toeristische gebieden en stranden erg druk met Russische en Oost-Europese bezoekers. Van december tot ongeveer maart kan je skiën in de bergen van Montenegro.

Beste reismaanden Montenegro

Klimaat Montenegro

Montenegro heeft aan de kust met de Adriatische Zee een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm met temperaturen rond de 30 graden en verlopen droog en hoofdzakelijk zonnig. Een perfecte plek om lekker te genieten van zon, zee en strand. Helaas is het buiten de zomer vrij regenachtig. In de bergen valt nog meer neerslag, ook veel in de vorm van sneeuw.

Aan de kust blijft het altijd aangenaam, met zelfs in januari nog temperaturen van 12 graden. Het klimaat van Montenegro wordt vooral bepaald door de hoogte waarop je je bevindt. Vanaf de kust stijgt het landschap al snel naar hoogtes boven de 1.000 meter. In het binnenland wordt het daarom in de zomer ook niet warmer dan 20 tot 25 graden. In de winter vriest het in de hoger gelegen gebieden, wat ervoor zorgt dat bepaalde wegen slecht begaanbaar worden.

Het landschap van het land wordt gedomineerd door ruige en hoge bergen. Het hoogste punt van het land is de Bobotov Kuk, in het noorden van het land, met 2523 meter. Langs de kust heeft het veel baaien. Alleen dit deel van het land is vlak en is geschikt voor een zonvakantie. De bergen lenen zich wel goed voor het ervaren van de mooie natuur in het land.

Hoogseizoen Montenegro

De kustplaatsen in Montenegro zijn in de Europese zomermaanden juli en augustus erg druk. Vooral met Russen en Oost-Europese toeristen. Hierdoor zijn de standen vaak erg vol. Wel zijn er in deze periode leuke evenementen en feesten. De maanden mei tot en met juni en september zijn een heel stuk rustiger.

Regenseizoen in Montenegro

In de bergen van Montenegro regent het veel, erg veel. Er valt maar liefst tot zes keer zoveel regen als in Nederland in een heel jaar. Gelukkig is het aan de kust en bij de badplaatsen een stuk droger, vooral in de maanden juli en augustus.

Bezienswaardigheden Montenegro

Podgorica is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het land Montenegro. Je vindt er veel orthodoxe kerken, meertjes, historische gebouwen en kloosters.

Bezoek het stadje Kotor, dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. De oude Venetiaanse bouwstijl zie je hier in overvloed terug. Dit in combinatie met de prachtige baai maakt dit stadje een geweldige plek om te bekijken. Het dorpje Perast met twee eilandjes is ook erg bezienswaardig. Het ene eilandje heeft een klooster en de ander een kerk, ze zijn gebouwd op stenen die door de bewoners in het water zijn gegooid.

Budva is de populairste strandplaats van Montenegro. Er is een pittoresk oude centrum en daarnaast een grote moderne stad. De Russen en Oost-Europeanen hebben Montenegro al ontdekt als populaire badplaats. Ook kan je diverse watersporten beoefenen, waaronder duiken.

In Montenegro zijn diverse nationale parken. Het Skadarska Lake National Park is leuk om te bezoeken en er een bootje of kajak te huren. In het binnenland vind je verder het Biogradska Gora National Park en het grootste Nationale Park van het land, het Durmitor National Park. Hier kun je erg mooi wandelen en mountainbiken. Ook raften is een populaire activiteit in dit park. Dit kan als meerdaagse tocht maar ook prima voor een dag.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy