De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Montserrat

Beste reistijd Montserrat


Beste reismaanden MontserratDe beste reistijd voor Montserrat zijn de maanden januari tot en met april. Tijdens deze maanden ligt de temperatuur rond een aangename 27 tot 28 graden. Montserrat is een eiland in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Montserrat, Plymouth werd door een vulkaanuitbarsting in 1995 verwoest en inmiddels is de hoofdstad verlaten.

Beste reismaanden Montserrat

Klimaat Montserrat

Het klimaat van Montserrat is tropisch met temperaturen die het gehele jaar tussen de 24 en 30 graden liggen.

Hoogseizoen Montserrat

Het hoogseizoen op Montserrat zijn de maanden januari tot en met april.

Regen in Montserrat

Het regenseizoen op Montserrat loopt van juni tot en met november. Van juni tot en met augustus kunnen de temperaturen tot ver in de 30 graden oplopen. In de maanden augustus en september is er risico op orkanen.

Bezienswaardigheden Montserrat

De verlaten spookstad Plymouth en de vulkaan Soufrière zijn een grote trekker van toeristen op Montserrat. In 1995 werd de stad door een uitbarsting van deze vulkaan verwoest.

Op Montserrat kan ook goed gedoken en gesnorkeld worden. Er zijn veel mooie rotsformaties, prachtige zandstranden en helder water. De koraalriffen zijn zeer bezienswaardig. Het binnenland van Montserrat is vooral begroeid met regenwoud.

Altijd stroom onderweg? Neem een powerbank mee

Het is een bekend probleem: je telefoon of tablet is bijna leeg. Op het vliegveld en onderweg zie je mensen wanhopig zoeken naar een stopcontact. De oplossing? Neem gewoon deze powerbank mee. Klein van formaat, maar wel veel stroom! In het vliegtuig mag je trouwens een powerbank van maximaal 27.000 mAh meenemen. Daarmee laad je een gemiddelde telefoon tot wel 10 keer op. Vlieg je niet? Dan is hij ook handig op de fiets, tijdens een lange wandeling of als je gaat kamperen.