De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mozambique

Beste reistijd Mozambique


Beste reismaanden MozambiqueDe beste reistijd voor Mozambique zijn de maanden augustus tot en met oktober. Het is dan aangenaam warm en het regenseizoen is nog niet begonnen. Maar eigenlijk is Mozambique het hele jaar door een goede bestemming. Met uitzondering van de maanden februari tot en met april, wanneer er kans is op korte buien. Gedurende de maanden juli tot eind september waait er een verkoelende wind.

Beste reismaanden Mozambique

Klimaat Mozambique

Het klimaat van Mozambique is tropisch, met vooral in de zomermaanden van december tot maart aan de kust vaak drukkend hoge temperaturen. In de nacht koelt het aan de kust ook maar weinig af. Van april tot en met oktober is het warme en droge seizoen, met veel wind in september en oktober en een gemiddelde temperatuur van ongeveer 21 graden. Van november tot en met maart is hete en natte seizoen, met kans op een cycloon in februari. Het wordt gemiddeld ongeveer 26 graden.

Hoogseizoen Mozambique

Half december tot half januari is het hoogseizoen voor de lokale bevolking. De Kerstperiode valt samen met vakanties op het noordelijk halfrond, dus deze periode is nog iets drukker. Ook in juli en augustus is er een piek in verband met de zomervakantieperiode elders in de wereld waar veel toeristen vandaan komen.

Regen in Mozambique

Het regenseizoen is tussen december en maart, met in februari extra kans op een cycloon. In april en mei verdwijnt de regen en wordt het droger. In het zuiden van Mozambique valt tussen oktober en maart de meeste regen. In het noorden begint en eindigt dit ongeveer anderhalve maand later. In die periode valt het vaak aan het eind van de middag gedurende een uur of twee met bakken naar beneden. Deze buien leiden geregeld tot forse overstromingen.

Bezienswaardigheden Mozambique

De hoofdstad van het land, Maputo, ligt slechts op een uur rijden van de grens met Zuid-Afrika en nog een uur verder ben je al in het wereldberoemde Kruger National Park.

Het grootste deel van de bezoekers aan Mozambique kiest voor een strandvakantie in het zuiden. Ook de stranden en mogelijkheden om te duiken zijn in Mozambique in overvloed aanwezig. Er zijn perfecte golven om te surfen.

Ibo Island is een stille getuige van een Portugees koloniaal verleden. Het is een levendig eiland: de inwoners verwelkomen graag hun gasten die van de nabijgelegen eilanden komen. Unesco heeft het eiland uitgeroepen tot een Cultuur Werelderfgoed.

Pansy Island bestaat alleen bij laagtij. Wanneer de zee zich terugtrekt, ontvouwen zich enkele zandbanken, waaronder eentje dat de vorm aanneemt van een eiland: Pansy Island.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy