De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Myanmar

Beste reistijd Myanmar


Beste reismaanden MyanmarDe beste reistijd voor Myanmar zijn de maanden november tot en met mei . Voorheen heette het land Birma of Burma. Het kan vanaf maart al wel vrij heet worden. In maart begint de temperatuur al aardig op te lopen en met minder regen kan het daarom behoorlijk warm en benauwd worden. Voor wie niet zo goed tegen de hitte kan, is de beste reistijd voor Myanmar daarom van november tot en met februari.

Beste reismaanden Myanmar

Klimaat Myanmar

Myanmar heeft een tropisch klimaat, waardoor het vrijwel altijd warm tot heet is en drukkend aan kan voelen. Het land kent drie seizoenen. Het droge seizoen, het regenseizoen en het koelere seizoen.

Het droge en hete seizoen duurt van maart tot mei, waarin de temperaturen kunnen oplopen van 31 graden in Yangon tot zelfs 40 graden in Bagan. Voor mensen die goed tegen de hitte kunnen is ook dit een prettig seizoen om in te reizen.

Het regenseizoen loopt van juni tot oktober, waarin een aantal plaatsen in het land moeilijk bereikbaar worden. De buien duren meestal maar een paar uur, waarna het snel weer opklaart. In het regenseizoen kleurt Myanmar prachtig groen. Voor wie de kleine ongemakken voor lief neemt, of voral in Bagan en Mandalay verblijft, kan het regenseizoen ook een goede reisperiode voor Myanmar zijn.

Het koelere seizoen duurt van november tot februari. Dit seizoen geldt als de winter in Myanmar, waarbij de temperaturen schommelen tussen gemiddeld een aangename 17 en 24 graden. In de winter is het ook droog, wat het meteen ook een erg geschikt seizoen maakt om het land te bezoeken. In de bergen kan het in deze periode wel erg koel zijn.

Hoogseizoen Myanmar

Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met februari.

Regenseizoen in Myanmar

Het regenseizoen loopt van juni tot ongeveer half oktober. Tijdens het moessonseizoen zijn heel wat plaatsen moeilijk bereikbaar. De hevige regenval zorgt ervoor dat sommige wegen onbegaanbaar worden. In Bagan en Mandalay valt er tijdens het moessonseizoen doorgaans minder regen dan in de rest van het land, en dus kun je die plaatsen wél bezoeken in die tijd van het jaar.

Het regenseizoen in Myanmar betekent een flinke bui van maximaal twee uur, met de rest van de dag stralend weer. Voordeel van het regenseizoen is dat de natuur op haar mooist is.

Bezienswaardigheden Myanmar

Bezoek de drie voormalige Koninklijke hoofdsteden Amarapura, Ava en Sagaing. Sagaing ligt op de Sagaingheuvel met meer dan 6000 kloosters en pagodes. De stad Amarapura is vooral bekend om de U Bein-brug, de langste teakhouten brug ter wereld. Ava is een eiland dat enkel te bereiken is per ferry.

Bagan is een vlakte met ontzettend veel tempels. Zover je kunt kijken zie je meer dan 2.000 boeddhistische pagodes, tempels en kloosters. Je kunt hier een ballonvaart maken om alles vanuit de lucht te bekijken.

Bezoek het Inlemeer, tussen de groene valleien van twee bergketens ligt het grootste natuurlijke meer van Myanmar. Het dagdagelijkse leven speelt zich hier af op en naast het water. Wonen doet de lokale bevolking in op palen gebouwde huisjes boven het water. Werken doen ze op drijvende akkers en elke dag verhandelen ze hun producten op de drijvende markt vanuit hun volgeladen boten met vers fruit en groenten.

Mandalay is een relatief jonge stad, ten zuiden van de Mandalayheuvel. Het is een stad van kloosters, monniken en ambachtelijke kunstenaars. Een andere grote trots van Mandalay is het ‘grootste boek ter wereld’: ontelbare stenen tabletten waarop de volledige boeddhistische Tripitaka werd gegraveerd.

Ngapali Beach is het mooiste strand van Myanmar. Paradijselijk en idyllisch. Let wel op: in de regentijd zijn de hotels op Ngapali Beach gesloten van mei tot september.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy