De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Nederland

Beste reistijd Nederland


Beste reismaanden NederlandDe beste reistijd voor Nederland zijn de maanden mei tot en met september. In het voorjaar en het najaar is het vaak te koud om lekker aan het strand te kunnen liggen, maar is het wel een perfecte tijd voor een stedentrip of actieve (fiets)vakantie.

Beste reismaanden Nederland

Klimaat Nederland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat Nederland relatief milde winters heeft, maar ook milde zomers en dat er neerslag valt zonder echt duidelijke piekmaanden. Het Nederlandse klimaat wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de Noordzee. Nederlandse zomers zijn over het algemeen onvoorspelbaar en erg wisselend. De ene dag kan het heel mooi weer zijn met een strakblauwe hemel, terwijl het de volgende dag weer heel hard kan regenen. De meeste kans op mooi weer heb je in Zeeland en op de Waddeneilanden. Gemiddeld wordt het in juli en augustus 22 graden, waarbij uitschieters zowel naar boven als beneden mogelijk zijn.

Ook zijn de winters in Nederland zijn erg onvoorspelbaar. De winters worden de laatste 10 jaar wel steeds milder. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden is ongeveer 5 tot 6 graden. Maar een vorstperiode waarbij de temperaturen ruim onder nul verdwijnen is ook goed mogelijk.

Hoogseizoen Nederland

Het hoogseizoen in Nederland zijn de maanden juli en augustus. Ook de vakantieperiodes buiten het hoogseizoen (voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en rond de feestdagen kunnen druk zijn). Accommodaties tijdig boeken is aan te raden. Een vakantiehuis Zeeland is een leuk idee voor de zomer. Ook de Veluwe en de Noordzeekust zijn populaire bestemmingen.

Regen in Nederland

Ondanks het imago dat het in Nederland heel veel regent, is dat slechts 7 procent van de tijd het geval. Veel regen valt ook nog eens in de nacht. Het natst zijn de Veluwe, Drenthe en Zuid-Limburg.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy