De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Nepal

Beste reistijd Nepal


Beste reismaanden NepalDe beste reistijd voor Nepal zijn de maanden maart tot en met mei en oktober tot en met november. Het najaar van oktober tot en met november is de droge tijd en ook hoogseizoen in Nepal.

Ook maanden december en januari zijn goed voor een bezoek naar Nepal, als je de bergen niet in wilt. Het weer is nog steeds helder, maar ’s nachts kan het flink koud worden. Door sneeuwval zijn veel passen gesloten en is een trektocht op grotere hoogte vrijwel onmogelijk. In de Terai zijn de winters zacht en droog met een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 graden. Het voorjaar van februari tot en met april is een van de mooiste periodes om naar Nepal te reizen. In mei wordt het warm. De bergpassen zijn nu echter begaanbaar. Deze maand is uitermate geschikt voor expedities hoog in de bergen.

De beste maanden voor een trektocht door de minder hoge bergen zijn oktober tot en met november en de maanden maart tot en met mei. Tijdens deze maanden is het droog en zijn de temperaturen goed. Bekijk de gegevens per regio voor een beter reisadvies voor Nepal. We onderscheiden het laagland Chitwan, omgeving Kathmandu en de bergen.

Beste reismaanden Nepal

Klimaat Nepal

In Nepal heersen verschillende klimaten door de verschillende landschappen en de verschillen in hoogtes. Er heerst een subtropisch klimaat in de lager gelegen gedeelten van Nepal. Hier kan het zelfs 40 graden worden. In de winter ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 17 graden.

Er heerst een gematigd klimaat in de valleien en bergen, de winters zijn er koel en de zomers warm. De gemiddelde dagtemperatuur in juli ligt rond 24 graden en in januari 10 graden. Door de zuidelijke ligging van Nepal is het klimaat in de hoger gelegen gebieden nog vrij aangenaam. Aan de noordgrens in de bergen van de Himalaya heerst een hooggebergteklimaat. Op de toppen van de bergen ligt eeuwige ijs en sneeuw. Daar vries het dus het gehele jaar door.

In het voorjaar is het in Katmandu tussen de 16 en 23 graden. In de zomer zijn de temperaturen een stuk hoger en het regent dan veel. In de zomer is het in Kathmandu tussen de 23 en 25 graden.

Hoogseizoen Nepal

De maanden oktober en november gelden als hoogseizoen. De moesson is verdwenen, het weer is helder en het zicht op de bergtoppen is optimaal. Deze periode is ook zeer geschikt om een trektocht in de bergen te maken. In de vlakke Terai kan het nog heet en vochtig zijn met temperaturen oplopend tot 35 graden.

Regenseizoen in Nepal

Vanaf april of mei breekt de regentijd aan die tot ongeveer eind september duurt. In deze periode is het erg vochtig en de paden kunnen glibberig of zelf ontoegankelijk zijn. Veel tochten kunnen in de zomermaanden niet worden gemaakt. De temperatuur is met een gemiddelde van bijna 30 graden warm. Toch is Nepal in deze maanden prima te bezoeken als je voornamelijk in de Kathmandu-vallei wilt blijven en niet al te veel van de grotere wegen afwijkt.
Tijdens deze moessonmaanden is een bezoek aan de bergen geen goed idee. De mist en wolken verslechteren het zicht behoorlijk.

Bezienswaardigheden Nepal

Bezoek Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Een stad vol tempels, boeddha’s en andere bezienswaardigheden, vooral in het oude centrum. Bezoek Lumbini, een belangrijke pelgrimsplaats in het zuiden van Nepal en is de geboorteplaats van Boeddha. Bekijk er de vele kloosters en ervaar de rust.

Nationaal Park Royal Chitwan is het beroemdste Nationaal Park van Nepal. Een prachtig gebied met bossen, grasland en water. Er lopen tijgers, luipaarden en neushoorns rond in Royal Chitwan.

Wandel in de Himalaya, je kunt in de lagergelegen gebieden prima hiken met een gids. Je hebt dan al vaak prachtig uitzicht op de hogere toppen in de verte.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy