De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Nicaragua

Beste reistijd Nicaragua


Beste reismaanden NicaraguaDe beste reistijd voor Nicaragua zijn de maanden november tot en met maart, het droge seizoen. Tijdens deze maanden kun je genieten van zonnige en warme dagen. Vind je een verfrissende bui op zijn tijd geen probleem? Dan is het regenseizoen van mei tot oktober ook een prima tijd om door het land te reizen.

De maanden april en mei worden echter afgeraden, vanwege de drukkende hitte en stof. Verder kan Nicaragua het hele jaar goed bereisd worden.

Beste reismaanden Nicaragua

Klimaat Nicaragua

Nicaragua kent een subtropisch klimaat en heeft twee seizoenen. Het regenseizoen (invierno, winter), dat loopt van mei tot oktober. Het droge seizoen (verano, zomer) loopt van november tot april. In deze periode valt amper regen en het kan verstikkend warm worden. Aan de Caribische kust (oostkust) is het door de tropische regenwouden constant vochtig. Het kan daar zelfs flink regenen tijdens het droge seizoen.

Nicaragua is het hele jaar door relatief warm, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. In de warmste maanden van maart tot en met april kan het aan de Pacifische kust zelfs in de 40 graden worden. In het westen van Nicaragua (León en Chinandega) is het altijd een paar graden warmer dan aan de Pacifische kust. In het centrale hoger gelegen midden en noorden van het land is het vaak wat koeler.

Hoogseizoen Nicaragua

Nicaragua is toeristisch minder druk bezocht dan het buurland Costa Rico, maar in het midden van het land en aan de Pacifische kust is van december tot en met mei het hoogseizoen. Het weer is meestal goed in meest populaire periode van het jaar. Zeker rondom Kerst en rond Pasen zijn vooral stranden en steden zoals Granada en Leon erg populair en is van te voren reserveren voor je accommodatie aan te raden.

Regenseizoen in Nicaragua

In mei begint het regenseizoen in Nicaragua. Vaak is er aan het einde van de middag, avond of nacht slechts sprake van een of enkele korte, maar flinke stortbuien. Het regent dus niet de hele tijd. De meeste regen valt in de maanden september en oktober.

Bezienswaardigheden Nicaragua

De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Managua. Maar toeristisch interessanter is León, de voormalige hoofdstad en een van de belangrijkste koloniale steden van het land. Hier vind je vele kerken en kathedralen, prachtige oude gebouwen en drukke pleinen. Vanaf de oudste kathedraal van Midden-Amerika heb je trouwens een prachtig uitzicht op de omliggende vulkanen. Daarnaast heeft de stad een zeer bewogen geschiedenis waarmee je kan kennismaken in de verschillende musea.

Granada is een bijzondere stad aan de voet van de Mombacho-vulkaan met zicht op het meer Nicaragua. Hier vind je grote koloniale huizen met schitterende patio’s en prachtige kleuren.

De vulkaan Mombacho is een van de meest bekende vulkanen van Nicaragua en een ideale dagtrip waard vanuit Granada. De rit naar de top is al een spektakel op zich. Langs de flanken van de vulkaan klimt de steile weg langs koffieplantages door dicht regenwoud. Er zijn vier kraters op deze vulkaan en op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht op het Nicaraguameer en de stad Granada.

Bezoek een koffieplantage in Matagalpa en kijk hoe het belangrijkste ingrediënt van je dagelijkse kopje koffie verwerkt wordt.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy