De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland


Beste reismaanden Nieuw-ZeelandDe beste reistijd voor Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen de maanden oktober tot en met maart. Het is erg afhankelijk van de plannen die je hebt, Nieuw-Zeeland kan namelijk het hele jaar door uitstekend bezocht worden. Het klimaat op het Noordereiland is gematigder dan op het Zuidereiland. Van maart tot en met mei zijn de maanden het droogst en is het rustiger. Juni tot en met augustus is het winter in Nieuw-Zeeland en kan het koud zijn. De maanden september tot en met november zijn wisselvallig, maar het is wel lekker rustig. Het klimaat van Nieuw-Zeeland is te vergelijken met het klimaat in West-Europa. In de zomer rond de 20 graden en in de winter tussen 5 en 10 graden. De zon in Nieuw-Zeeland is wel veel feller dan in Europa.

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn tegenovergesteld aan die in Nederland. Het is zomer van december tot en met februari en winter van juni tot en met augustus. Ook geldt dat van het noorden naar het zuiden het steeds kouder wordt.

Beste reismaanden Nieuw-Zeeland

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het klimaat in Nieuw-Zeeland wordt ook beïnvloed door de bergen en de zee. Het weer in Nieuw-Zeeland kan onverwacht snel veranderen, houd hier altijd rekening mee wanneer je gaat wandelen of andere activiteiten onderneemt. De gemiddelde temperatuur in het noorden ligt over het hele jaar gezien rond 15 graden. In het zuiden is het gemiddeld 5 graden koeler. Er valt vrij veel regen, maar er is ook veel zon. De regenval zorgt voor een groen landschap.

September, oktober en november zijn de voorjaarsmaanden op Nieuw-Zeeland. Het klimaat varieert van koud tot lekker warm en is wisselvallig. Gemiddeld is het al wel tussen de 15 en 20 graden. Vooral als je graag wilt raften is het voorjaar de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland. Het smeltwater zorgt voor een hoge waterstand en wild stromende rivieren. In de lente staat het eiland mooi in bloei en zie je duizenden schapen en lammetjes in de weides.

In december, januari, februari is het zomer op Nieuw-Zeeland. De temperatuur ligt gemiddeld tussen 20 en 30 graden, waarbij in het noorden zelfs subtropische temperaturen kunnen voorkomen. Een ideale reistijd voor een strandvakantie, watersporten, fiets- en wandelvakanties en andere outdoor-activiteiten. Zomers is het in het noorden overdag gemiddeld 23 graden, maar aan de oostkant van de bergen kan het soms in de zomer 30 graden worden. De zonnigste plaatsen zijn Blenheim op het Zuidereiland en Whakatane in het noorden. Jaarlijks schijnt de zon hier 2350 uur per jaar. De rest van Nieuw-Zeeland ontvangt jaarlijks ongeveer 2000 uur zon. Herfst is het van maart tot en met mei. Er is nog veel zon en de temperatuur overdag is aangenaam. De nachten zijn wel koel. De herfst is een perfecte reistijd voor wandelen of fietsen.

In juni, juli en augustus is het winter op Nieuw-Zeeland. Het is kouder en vooral het noorden van Nieuw-Zeeland krijgt te maken met flinke regenval en sneeuw in de bergen. De temperatuur bijft gemiddeld wel gematigd tussen de 10 en 15 graden. Als je graag wilt skiën, snowboarden of gletsjers wilt bezoeken is de winter in Nieuw-Zeeland de beste reistijd. Met uitzondering van de bergen komen de temperaturen in de winter op Nieuw-Zeeland niet onder het vriespunt.

Hoogseizoen Nieuw-Zeeland

Het hoogseizoen loopt in Nieuw-Zeeland van december tot en met februari. Dit zijn de warmste maanden.

Regenseizoen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kent geen specifiek regenseizoen, neerslag valt in alle seizoenen. In het noorden valt in de winter wel twee keer zoveel regen valt als in de zomer. Vooral Stewart Island heeft veel regendagen. In heel Nieuw-Zeeland geldt dat het weer in elk seizoen snel om kan slaan.

Orkanen en extreem weer in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft vrijwel nooit last van tropische cyclonen. Het noorden loopt wel het meeste risico, maar meestal gaat het om restanten van een cycloon die ‘slechts’ een grote hoeveelheid regen met zich meebrengt. Door het koudere zeewater verliezen de orkanen al veel kracht voordat ze bij Nieuw-Zeeland aankomen. Onweer komt op 15 tot 20 dagen per jaar voor. Vooral aan de noord- en westzijde van het land is dit het geval. Aan de oostkust van het zuidelijke eiland onweert het slechts 5 dagen per jaar.

Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden

Nieuw-Zeeland is acht keer zo groot als Nederland en ligt op ruim 1400 kilometer afstand van Tasmanië in Australië. De afstand tussen het meest noordelijke puntje van het Noordereiland en het meest zuidelijke puntje op Stewart bedraagt circa 1600 kilometer. Wellington is de zuidelijkste hoofdstad ter wereld.

Nieuw Zeeland staat bekend als een van de mooiste landen ter wereld. Vooral de natuur is erg indrukwekkend. Het Noordereiland met de baaien van de Bay of Islands en geothermische activiteit bij Rotorua. Ook het Zuidereiland is spectaculair met de gletsjer Franz Josef Glacier, de fjorden van Milford Sound en het Mount Cook National Park. Ook het Tongariro National Park met drie vulkanen is zeker een bezoek waard. Je vindt er in de zomer een mooie plek voor ruige wandeltochten en in de winter een skigebied.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy